Birken AS er tvunget til også i år å avlyse det tradisjonsrike Birkebeinerrennet, skriver birken.no på sine nettsider. Meldingen ble lagt ut fredag kveld.

– Myndighetenes restriksjoner gjør det dessverre umulig å gjennomføre selv et nedskalert arrangement for både topp og bredde, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Birken håpet i det lengste å kunne avvikle det ikoniske turrennet fra Rena til Lillehammer, men signalene fra Regjeringen er nå tydelige, der de nasjonale tiltakene først i midten av mars vil komme opp til ny vurdering før det i slutten av samme måned skal lages en plan for en gradvis gjenåpning, dersom smittesituasjonen i Norge og vaksineringstakten tillater dette.

De nasjonale tiltakene, norsk grensepolitikk og koronaveilederen fra Norges Skiforbund er de neste ukene samlet sett slik at det ikke gis åpning for å avvikle turrennet eller den internasjonale elitedelen.

– Vi hadde en god plan for et trygt arrangement, men etter samtaler med Norges Skiforbund konstaterer vi at mulighetsrommet nå er borte for en gjennomføring tredje helga i mars. Vi synes det er utrolig trist å være tvunget til å avlyse Birkebeinerrennet for andre år på rad. Vi hadde gledet oss slikt til å være et lyspunkt for mange mosjonister i en ødelagt sesong. Men vi lever fortsatt i en uforutsigbar tid, og vi forstår myndighetenes tilnærming.

Påmeldte deltakere til det avlyste Birkebeinerrennet vil i løpet av uke 9 få en egen e-post med muligheten til å velge overflytting av sin påmelding til 2022 eller 100 prosent refusjon.