Det er helt klart at flyplassen kan legges ned. Politikere som sitter med den makta nå, de kan bare vedta det. Ved neste valg er de fritatt for alle konsekvenser og alt ansvar. Da er de ute ... og «fritatt».

Forsvaret eller Lillestrøm Kommune eier ingen veteranfly eller småfly. Flymiljøet på Kjeller (pilotene og flyene) betaler mye av egen lomme hvert år for å holde flyplassen åpen. Flyene eies av privatpersoner og flyklubber. Liten grunn til å tro at disse vil fortsette å være på Kjeller etter en nedleggelse. Alle de jeg kjenner vil at flyene deres fortsatt skal fly, og være fullt operative.

Selger

Mitt fly skal ikke på noe museum/opplevelsessenter uten å kunne fly som før. Da selger jeg til noen som vil sette pris på – og fly med – et fly fra 1954, som har fungert helt etter boka i alle år! Sånn er det med de fleste av oss. Dersom det blir tilrettelagt for en erstatningsplass så flytter jeg ikke dit.

Ang. nattero: Kjeller er stengt hver eneste natt mellom kl. 22 og 8. Dvs. sola må heller ikke være mer enn 6 grader under horisonten, det defineres som natt. Blir korte dager å fly på om vinteren da.

Les også

Kommer aldri til å godta at Kjeller skal bevares til grasproduksjon

Vernesenter

Vi trenger ikke noe flott vernesenter for veteranfly akkurat nå. Vi trenger å kunne fortsette som før, med flyging, vedlikehold og restaurering av fly. Vi har god autorisert kompetanse til hjelp både på Kjeller og Rakkestad. Nå for tida foregår det gjenoppbygging/restaurering til flyoperativ stand av en Tiger Moth fra 1944 og en Harvard fra 1943 bare i min familie. Det foregår også mye i mange andre hangarer/garasjer omkring Kjeller/Lillestrøm. Bl.a. Auster og Piper Cub er under restaurering. Håper inderlig alle disse kan fly på Kjeller etter hvert.

Forstå det den som kan

Et veteranflyvernsenter er på sin plass. Båter har fått god hjelp til sitt vern. Ikke fly! Forstå det den som kan. Men for et operativt senter så må flyplassen fungere som før eller bedre.   Båtvernsenterne har sitt hav rett utafor døra, vi trenger flyplassen rett utafor døra vi også. Lekeplass? Jada, og fin hobby, og vi prøver etter beste evne å ta vare på historien og kompetansen. Flyplassen kan utmerket godt fungere som VIP-plass, hasteflyging med medisinsk utstyr/organer. Batterifly er «in».

Sikkerheten står i høysetet. Du kan ikke «stoppe i vegkanten» dersom det skjer noe med et veteranfly/småfly, men du kan nødlande på et jorde. At ulykker skjer mest i avgang og landing, som noen skrev, det er muligens riktig. Da er det fint at flyplassen har litt lengde og sikkerhetssoner i begge ender, noe vi har på Kjeller. Det har vært tragiske ulykker på Kjeller også, men det er heldigvis veldig mange år siden, og veldig sjelden. Det skjer mange flere ulykker på veiene i området.

Stor miljø

Hvis Kjeller legges ned, da taper vi hele flymiljøet vårt! Flyplassen har fungert perfekt siden 1912. Hva er plutselig blitt så feil nå? At Forsvaret ikke skal fly F16 i framtida? De flyr fortsatt flere ganger i uka! Vi har et stort småflymiljø. Vi er mange som kan ta vare på historiene! Hvorfor ikke legge ned/rive Akershus festning? Tenk hvilke fine boligblokker vi kunne bygge der. Fantastisk utsikt og nærhet til «alt». Og Domkirkeodden på Hamar? Trenger vel ikke en steinruin av ei gammel kirke i glasshus på stranda? Kunne bli fint å bo der. Skibladner trenger vel ikke å seile på Mjøsa? Kan vel like gjerne stå i et naust. Kjerkegata på Røros? Bare gamle, kalde hus med staller i bakgården. Er vel litt «ut på dato» det? Bryggen i Bergen? Fantastiske tomter for lekre boligblokker! Kunne ramse opp mange eksempler. Det er ett positivt tilfelle: Lensemuseet på Fetsund! Lær av det!

Ikke stem ut Kjeller eller deler av Kjeller nå! Det vil du aldri bli glemt for!

Anne Håkensen