En delegasjon fra Skedsmo karateklubb har i helgen deltatt i stilartsverdensmesterskapet Wado Kai All Nations Championship i Leichester i England.

Det melder nettstedet Lillestrømlivet.

I lag-kata konkurrerte Lena Sandum, Karin Loughran, Vigdis Engen og Heidi Rønning Dahl i klassen «+ 16 år». Damene kunne i realiteten vært mødrene til alle de andre motstanderne. Eldste utøver på det engelske laget var til sammenligning 19 år.

I dag stakk de av med VM-bronsje.

– Dette er helt klart det villeste vi noen sinne har gjort, ler jentene, som har trent karate sammen i flere tiår – med noen pauser her og der.

– Alt skal stemme

– Vi har aldri tidligere stilt opp i en kata-konkurranse, og når vi først gjør det, så blir det VM. Det er ganske spesielt. Og det er første gang vi har med noen fra Skedsmo Karateklubb i kata, sier Lena Sandum til Lillestrømlivet.

Jentene har terpet gjennom hele sommeren for å være så synkroniserte som mulig til lag-kataen.

– Alt skal stemme og det er særlig temposkiftene som er utfordrende. Vi skal gjøre alle teknikker helt samtidig, så det blir spennende å hvordan det går med dommere og publikum til stede. Uansett blir dette en fantastisk opplevelse og vi gleder oss stort, sa veteranene før bronsemedaljen var et faktum.

VM-finale senere i dag

Skedsmo karateklubb, som holder til på Strømmen, ble stiftet i 1979 og trener stilarten Wado Ryu.

Senere i dag går 18 år gamle Heine Søly fra Gjerdrum VM-finale i fight.