Lørdag 15. august er den nordnorske artisten siste ut i dobbeltkonserten på Jessheim Torg. Ida Maria debuterte med singelen «Oh My God» i 2007, og siden har artisten fra Nesna i Nordland vært en av de store innen norsk rock. Hun er kjent for energisk sceneshow og rock med høyt volum og mye trøkk.

Tidlig i karrieren gjorde Ida Maria det stort i USA, der hun blant annet gjorde duett med Iggy Pop og gjestet The Tonight Show med Jay Leno.

Lover nye "badass"-låter

For norske tv-seere er hun kjent fra 2015-sesongen av «Skal vi danse» på TV 2 og 2017 deltok hun i «Hver gang vi møtes». Artisten har vært åpen om at hun har slitt med alkohol og psykiske problemer, men da hun ble mor i 2016 ble livet snudd på hodet. I fjor annonserte hun også at hun skal gifte seg med kjæresten Ahmed, som hun har sønnen Magnus med.

På sin åpne Facebook-side annonserte artisten nylig at hun nå skriver på nytt låtmateriale, og at noen splitter nye sanger er på vei ut.

«We are recording some badass tracks right now», skriver artisten, og lover fansen at de nye sangene er klare i løpet av våren.

Dedikerer konserten til Barry Matheson

Fra før er det kjent av Dance With a Stranger kommer til Jessheimdagene. De spiller lørdag 8. august, og har bestemt seg for å dedikere hele konserten sin til artistmanager og platedirektør Barry Matheson fra Jessheim. Matheson døde sist uke, 78 år gammel.

Barry Matheson var manager for Dance With a Stranger over flere perioder. Artistmanageren og platedirektøren Barry Matheson døde 17. februar, og for å hedre ham dedikerer Dance With a Stranger hele konserten til hans minne og for å hedre Mathesons innsats for at Jessheimdagene ble en realitet.

Årets Jessheimdager starter 6. august og varer til 16. august. Tradisjonen tilsier to gode konserthelger med store navn både fredag og lørdag.