Ida Lindtveit Røse (27) blir tidenes yngste statsråd i Norge

VIKAR: Ida Lindtveit Røse blir vikar for Kjell Ingolf Ropstad mens han er i pappapermisjon. Foto: (Østlandets Blad)

VIKAR: Ida Lindtveit Røse blir vikar for Kjell Ingolf Ropstad mens han er i pappapermisjon. Foto: (Østlandets Blad)

Av

Kjell Ingolf Ropstad har bedt statsminister Erna Solberg utnevne Ida Lindtveit Røse (27) til ny barne- og familieminister mens han er i pappapermisjon.

DEL

Hun fikk spørsmålet fra KrF-lederen kvelden før 17. mai, melder NRK.

– Jeg fikk en melding 16. mai, mens jeg drev og la yngstemann, om det passet at Kjell Ingolf ringte meg. Da begynte det å kverne litt rundt i hodet, og det første jeg tenkte var «hva galt har jeg gjort nå». Så spurte han meg i telefonen da, om jeg hadde lyst til å vikariere for ham i regjering, sier hun.

Onsdag denne uka var hun inne til samtaler og såkalt «screening» på Statsministerens kontor, og etter dette ga statsminister Erna Solberg (H) sitt ja til KrFs foretrukne statsrådsvikar.

Når hun tiltrer tirsdag 2. juni blir det som den yngste statsråden i Norge noen gang. Til sammenligning var den til nå yngste, Arbeiderpartiets Hadia Tajik, 29 år da hun ble kulturminister i 2012.

Ida Lindtveit Røse var leder for Kristelig Folkepartis Ungdom fra 2015 til 2017. I lokalpolitikken har hun vært gruppeleder for KrF i hjemkommunen Oppegård i gamle Akershus. I dag er hun gruppeleder for KrF på fylkestinget i Viken.

I tillegg til de politiske vervene har den påtroppende statsråden arbeidet som rådgiver i NHOs forening for kunnskaps- og teknologivirksomheter, Abelia, og var et halvt år seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået First House.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken