Deltok én gang – vant alt

Vinner: Oda Marie Merli (19) fra Frogner deltok én gang i sommerens fotokonkurranse. Hun ble trukket ut som årets hovedvinner.Foto: Tom Gustavsen

Vinner: Oda Marie Merli (19) fra Frogner deltok én gang i sommerens fotokonkurranse. Hun ble trukket ut som årets hovedvinner.Foto: Tom Gustavsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Frogner: Oda skulle bare hjelpe mamma med «Hvor er fotografen»-konkurransen i RB. Det endte med at hun sendte inn selv – og vant hovedpremien.

DEL

– Det kan man si er flaks! Jeg deltok i konkurransen én gang i sommer og nå sitter jeg med et reisegavekort på 5.000 kroner. Jeg er sjokkert. Da dere ringte og fortalte at jeg hadde vunnet, husket jeg nesten ikke at jeg hadde vært med i konkurransen, sier Oda Marie Merli fra Frogner.

Årets vinner

Hun gjettet riktig på alle stedene fotografene har vært i uke 29.

– Jeg har hørt om konkurransen før, og sett at mamma har holdt på. Jeg hjalp henne med ett av bildene. Mens vi undersøkte bildene, så jeg RB la ut konkurransen på Facebook. Jeg tenkte at dette vil jeg også prøve, forteller hun.

19-åringen fra Frogner har kjørt mye bil rundt på Romerike, og påstår at hun er ganske godt kjent, selv om oppgavene fra uke 29 ikke var av de vanskeligste.

– Neste år skal jeg være med mer, det er gøy å gjette, sier Oda.

Drømmer om Island

Et reisegavekort på 5.000 kroner hjelper Oda ut i verden. Og hun vet hvor hun vil:

– Ja, jeg drømmer jo om å reise og oppdage verden, og jeg har ikke vært så mange steder, men Reykjavik og Island har jeg drømt om. Det blir nok en tur dit med kjæresten min.

Fotokonkurranse

Romerikes Blads fotografer har hver eneste sommer i «en mannsalder» reist rundt Romerike og tatt bilder fra uvanlige vinkler for å sette leserne på prøve i den populære konkurransen.

I år svarte leserne på rb.no.

Fotografene finner stadig steder som ikke har vært fotografert. Romerike er i stadig vekst og endring, plutselig har det kommet opp en ny bydel på Jessheim som ikke alle har sett.

– Vi prøver å ikke gjøre det altfor vanskelig for leserne våre. Men samtidig vil vi jo at de skal måtte tenke litt, sier fotosjef Hans Olav Nyborg, og legger til at det ofte er dyktighet og ikke bare flaks som gjør at så mange svarer riktig på «Hvor er fotografen»

Artikkeltags