Politiet bekrefter overfor Romerikes Blad at den omkomne er en mann i 50-årene fra Romerike. De pårørende er varslet.

– Det er foreløpig uvisst hvem som var fører av motorsykkelen. Både den omkomne og den skadde satt på motorsykkelen, opplyser operasjonsleder Sveen.

Bråbremset for hund

Politiet varslet om den alvorlige ulykken like etter klokka 14.00 søndag ettermiddag. Hendelsen skjedde rett nord for Hvam-krysset på E6 nordgående i Skedsmo.

– Det er en alvorlig ulykke. En mann er omkommet. En annen mann er fraktet til Ullevål sykehus med det som skal være alvorlige skader. Vi har ikke fått tilbakemelding fra sykehuset, så hvor alvorlige skadene er, er foreløpig uavklart, opplyser operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Operasjonslederen opplyser videre at det skal ha vært en hund i veibanen som gjorde at en bil bråstoppet på motorveien. Det har føreren av bilen selv forklart til politiet.

– Ifølge meldingen skjedde ulykken da en bil bråstoppet, fordi det løp en hund ut i veibanen, og motorsykkelen kjørte inn i bilen. Vi har ingen opplysninger som gjør av vi tviler på bilførerens forklaring, sier Sveen.

Politiet opplyser at det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet, men mannen i 50-årene ble erklært død etter kort tid.

Føreren av bilen som var involvert i ulykken blir ivaretatt på best mulig måte, opplyser operasjonslederen.

Veien åpnet

E6 nordgående, like nord for Hvam ved Olavsgaard var lenge stengt på grunn av ulykken, men ble åpnet igjen klokka 16.15.

Politiet opplyser at de, sammen med ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen, har gjennomført undersøkelser på stedet.

– Arbeidet på stedet er nå avsluttet. Så vil videre etterforskning og analyseresultatene konkludere med ulykkesårsak. Foreløpig har man ikke funnet at føreren av bilen har gjort noe klanderverdig, opplyser operasjonsleder Sveen.

Ny E6-ulykke

Et felt på E6 mot Oslo ble også stengt kort tid etter dødsulykken i nordgående retning. Årsaken var et mindre trafikkuhell.

– Det har vært en bil som har kjørt på en annen bil bakfra ved Lindeberg på E6 sørgående. Der er det ikke personskader bortsett fra at noen involverte hadde smerter i nakken, sier operasjonslederen.

E6 sørgående ble åpnet for trafikk like etter klokka 16.00.