Har fått svært intime svar for å designe perfekte leiligheter

NAKENVANE: Hva liker vi å gjøre når vi er alene hjemme? Selvsagt å droppe klærne. (Colourbox)

NAKENVANE: Hva liker vi å gjøre når vi er alene hjemme? Selvsagt å droppe klærne. (Colourbox)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Går du naken hjemme? Lukker du døra på toalettet? Og åpner du døra hvis noen kommer uanmeldt?

DEL

(NETTAVISEN): I en spørreundersøkelse litt utenom det vanlige har boligprodusenten Block Vatne fått Prognosesenteret til å finne ut mer om folks vaner i hjemme, som de vanligvis ikke snakker så høyt om.

- Når våre arkitekter skal utforme nye Block Watne-boliger, er det mye nyttig kunnskap i hvordan nordmenn opptrer på hjemmebane. Vår ambisjon er at vi skal tilby optimale romløsninger for daglige gjøremål, og da må vi vite hvordan folk lever innenfor husets fire vegger, sier direktør Bjørn Einar Skoglund i Block Watne.

- Og så er det selvfølgelig morsomt å vite at det ikke er unormalt å snakke høyt med seg selv eller lufte seg litt uten tettsittende tekstiler, vedgår han.

Nakentid er kvalitetstid

Og la oss gå rett på det som vi ikke snakker om:

4 av 10 vedgår at de liker å gå nakne rundt når de er alene hjemme. Dette er forøvrig et spørsmål som 1 av 20 nektet å svare på, så vi kan anta at det tallet er enda høyere.

Ikke overraskende er menn litt mer glad i å gjøre dette enn kvinner, mens interessen for litt nakentid faller med årene. Blant de under 30 år, sier 6 av 10 at de tidvis går naken hjemme, mens andelen faller jevnt til under halvparten for de over pensjonsalder.

Interessant nok viser undersøkelsen at jo mindre bolig du har, jo mer sannsynlig er det at du har litt nakentid. Det har derimot trolig sammenheng med at vi gjerne skaffer oss større bolig jo eldre vi blir.

Hvis man ikke er naken hjemme, er det likevel klart at vi liker å kle oss annerledes hjemme enn når vi er ute: Nær 3 av 4 sier at de velger å skifte til mer komfortable klær når man kommer hjem fra skole eller jobb.

Artikkeltags