«En hån å selge Dalheim»

Selges? Det går ikke mener innsenderne.

Selges? Det går ikke mener innsenderne.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I  Hurdal ønsker noen å selge Dalheim til markedspris. Dette er en hån mot alle dem som har et forhold til Dalheim. Oss er det mange av. Ved en underskriftskampanje ble det samlet ca. 600 underskrifter.

DEL

LeserbrevDalheim er noe mer enn en bygning. Det er en institusjon. Stedet er en del av bygdas sjel. Å selge sjela til Huddølingene til markedspris, hører ikke noen steder hjemme! Husk at Hurdal kommune fikk kjøpt Dalheim for bare ei krone. Nå ønsker folket Dalheim tilbake til igjen, slik rett og riktig er! Når skal bygdefolket få tilbake Dalheim før det forfaller mer enn det allerede har gjort?

Aktivitetshuset har bare plass til 49 med det inventaret det har. Maten lages på et billjardbord i ungdomsdelen. Aktivitetshuset er egnet som kantine. Hurdal  kommune har på den måten bygget ei kantine til ca  3.865.000 kroner. Allbruksrommet på skolen brukes for det meste av skolen selv. Det er elendig akustikk der. Orgelet stjeler åtte  sitteplasser. Den mobile scena er ikke trygg. Den er liten og har ingen trapp. Skal Rælingsgutan Trekkspillklubb spille opp til dans har de altfor dårlig plass til seg selv og instrumentene sine. Når skolen blir for liten, kan de bruke allerommet som klasserom.

Konklusjon: Pensjonistene i Hurdal har ingen gode steder å være til sine formål. Aktivitetshuset dekker ikke alle behov til bygdas innbyggere! Derimot dekker Dalheim alle behov!

Blir Dalheim ikke overtatt av Hurdal Sentrum Velforening, så kan vi komme i den situasjonen at pensjonistene og teatergruppa må låne lokaler utenfor Hurdal. Det er kjent at frivillige vil trekke seg som frivillige, hvis Dalheim forsvinner. Hurdal kommune har ikke råd til å bygge et nytt Dalheim! Vi har heller ikke råd til å miste noen frivillige og ildsjeler. Hurdal Pensjonistforening har heller ikke råd til å miste medlemmer.
Det allsidige tilbudet denne Velforeningen har, til unge, gamle og bygdefolket i det hele tatt, er en kjent sak i bygda!
La derfor Dalheim leve. La bygdesjela leve.
La oss ikke miste det kjæreste vi har i bygda.

Vi er også godt kjent med kommuner som bittert har angret efterpå når de har solgt bygninger. På Årnes har de klart dette med bevaring.  Der har de fått det til. Hvorfor skal ikke vi i Hurdal få lov til å gjøre det samme?
Vi har Dalheim og vi har Hurdal Sentrum Velforening,  som er villige til å ivareta stedes tradisjoner og utvikle det videre med nye tilbud! Velforeningen søker om støtte i blant annet Gjensidigestiftelsen. Skal vi miste ildsjelene i Hurdal som ønsker å gi et bedre tilbud til sine innbyggere?
Denne gnisten må tennes på nytt. Gnister trenger å ha et eieforhold til stedet der de skal bedrive aktivitetene sine.

Kommuner står i fare for å miste sin egenart hvis denne så meget omtalte «bærekraften» og kjappe økonomiske løsninger tar overhånd og helhetstenkningen blir borte. Hurdal er og blir en landkommune med sine helt spesielle særpreg, der Dalheim er er av dem. 
Optimistiske frivillige ønsker å ta i et skippertak for å bevare Hurdals storstue Dalheim – og for å bevare folkesjela i ei bygd som er kalt «Østlandets perle»
Støtt dem du også!

Artikkeltags