Den tyske kleinspitztispen har brune tegninger i ansiktet, og hadde på seg en rød julegenser da hun forsvant.

– Jeg skulle til å rope henne inn, men plutselig var hun borte vekk. Siden har vi ikke sett snurten av henne, forteller Maiken Hemmingsen. Hun er søsteren til eieren June Hansen, og har ansvaret for organiseringen av letingen.

– Den røde julegenseren gjør henne til et lettere bytte for rovdyrene, og det er jo en del rev i området, men jeg tror nok det er mer sannsynlig at hun har falt i en elv, sier Hemmingsen.

Etter at Saya forsvant fra Frogner i Lillestrøm like etter klokken 12 på julaften, har familien brukt all tid på leting etter hunden.

– Jeg har ikke åpnet en eneste julegave enda. Julefeiringen er satt på pause frem til vi finner Saya, sier Hemmingsen.

Etterlyser joggerne

I det hunden forsvant løp det to joggere forbi, og Hemmingsen tror dette kan ha skremt hunden.

– Saya er ganske skeptisk mot mennesker hun ikke kjenner, så hun har mest sannsynlig løpt i motsatt retning av joggerne.

Nå ønsker eieren å få kontakt med joggerne for å finne ut hvilken vei Saya kan ha løpt.

De to joggerne skal ha løpt fra Trondheimsveien og innover Børkevegen litt over 12 på julaften.

Ikke kontakt hunden!

– Om noen tror de ser Saya er det viktig at de ikke roper eller løper mot henne. Ikke prøv å fange henne. Hun kan da bli redd og stikke av igjen, sier Hemmingsen.

– Om man skulle se noe som ligner på Saya i området er det viktig at de ringer til meg. Noter gjerne eksakt hvor på kartet du befinner deg. Da blir det lettere å lete.

Siden Saya forsvant har de vært en gjeng på mellom fem og ti som har gått sammen for å lete. Hemmingsen er positivt overrasket over antall fremmede som har deltatt i letingen.

– Vi trenger flere som kan være med å lete, og setter stor pris på all hjelp, sier Hemmingsen.

Sayas eiere har nå fått låne et kamera fra kommunen som skal gjøre det lettere å se om hunden har gjemt seg i rør og lignende. De har også fått hjelp av en sporhund.

– Alle som vil kan bli med å lete, men vi har fått anbefaling om at man ikke skal ha med andre hunder. Dette er for at sporhunden skal kunne gjøre jobben sin best mulig, opplyser Hemmingsen, som ber folk om å ring 958 62 825/472 64 947 ved observasjon eller tips.