Samme funn hos alle sju obduserte hunder. Situasjonen beskrives som dramatisk

Veterinærinstituttet analyserte søndag prøver fra nye hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.

Veterinærinstituttet analyserte søndag prøver fra nye hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Foto:

Av

Årsaken til den ukjente hundesykdommen er fortsatt ikke funnet. Veterinærinstituttet har imidlertid gjort samme funn hos sju obduserte hunder.

DEL

Det opplyste beredskapssjef Jorun Jarp ved Veterinærinstituttet til pressen søndag ettermiddag.

– Vi har gjort tilsvarende funn i de siste hundene vi har fått inn, men vi må undersøke flere hunder for å finne ut hvordan dette har spredd seg, sa Jarp.

LES OGSÅ: Dødelig hundesykdom påvist i Lørenskog – ber folk holde hundene unna hundeparker

Til nå er sju hunder obdusert ved instituttet.

Hovedtyngden av tilfellene er fortsatt fra Østlandet, men Jarp opplyser at de får meldinger fra store deler av landet nå.

Hun beskriver situasjonen som dramatisk og understreker at det jobbes på spreng for å finne årsaken og kunne sette inn de mest effektive tiltakene.

– Det er dramatisk at så mange friske hunder med god helsetilstand og som er godt vaksinerte, dør på denne måten, sa hun.

Hun ber hundeeiere om å forholde seg i ro og fortsette med samme fôr som de pleier.

Artikkeltags