Det skriver NRK. Ifølge fagpersoner kanalen har snakket med, er det mulig å finne relevante spor på kjæledyr i kriminalsaker.

Ifølge politiets tidslinje var Anne-Elisabeth Hagen alene hjemme sammen med valpen Tassen da én eller flere gjerningspersoner tok seg inn i boligen. Hunden ble funnet innesperret i en stue i huset.

Ståle Kihle, bistandsadvokaten til familien Hagens tre voksne barn, sier til NRK at det er «opplagt» at hunden også burde ha blitt undersøkt.

– Det er jo en «gjenstand» som burde vært undersøkt og et sted man teoretisk sett kunne tenke seg å finne spor. Det har jo politiet også skjønt, men tydeligvis altfor sent, sier Kihle til kanalen.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen etter at hun forsvant fra parets hjem i Lørenskog i oktober 2018. Han nekter straffskyld. Politiet utelukker ikke at flere personer har vært delaktige i saken.

Øst politidistrikt har ikke ønsket å svare på spørsmål om hunden.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke kommentere hvilke undersøkelser vi har gjort eller ikke, eller spekulasjoner rundt dette, skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en epost til NRK.