Gå til sidens hovedinnhold

– Humor er kjempeviktig, men det er faktisk deilig å ikke skulle få folk til å le

Artikkelen er over 1 år gammel

Trioen Robert Stoltenberg fra Fetsund, Ingrid Gjessing Linhave og Mikkel Niva skal lede sendingen for årets TV-aksjon på NRK.

Pengene går til fattige kvinners rettigheter.

TV-aksjonen går av stabelen søndag 20. oktober. Inntektene går til hjelpeorganisasjonen Cares arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens fattigste land.

– Humor er kjempeviktig, men det er faktisk litt deilig å ikkje skulle få folk til å le, men heller til å hjelpe andre. Det er veldig meiningsfullt, og eg kjenner meg privilegert som har fått oppgåva som programleiar for ei så god sak som Cares arbeid, seier Stoltenberg.

– Det er helt magisk å være med på TV-aksjonen. Med 100.000 bøssebærere over hele landet er dette verdens største dugnad. Det å være med på noe så stort er en drømmejobb, sier programleder Ingrid Gjessing Linhave, som leder sendingen for andre året på rad.

Les også

HappyTom bøtelagt: – Hadde regnet med full frifinnelse

Årets slagord er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn, skal gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, spare og låne penger for å få egen inntekt. Kvinnene skal videre lære å delta og bli hørt i politikken og lokalsamfunnet. Det skal også gis opplæring i retten til å bestemme over egen kropp.

– Årets sak er ikke noen «quick fix». Det handler om langsiktige, bærekraftige løsninger som det tar tid å få fram, sier Mikkel Niva.

Inntektene fra årets TV-aksjon vil gå til Cares arbeid i Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

TV-aksjonen har blitt gjennomført hvert år siden 1974. Aksjonen er verdens største målt i innsamlede kroner per hode og tallet på frivillige.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken