Gå til sidens hovedinnhold

Hovland om anerkjennelse: – Opp til det norske folk

Artikkelen er over 1 år gammel

Viktor Hovland synes det er artig at det norske folk følger med han på PGA-touren. Han er derimot ikke så opptatt av rampelyset.

Fra torsdag spiller Hovland PGA-turneringen i Palm Beach Gardens i Florida. Turneringen blir den første etter han ble historisk som første nordmann med seier på PGA-turneringen, da han vant i Puerto Rico forrige uke.

Han hadde derfor satt av et kvarter for å snakke med norske medier onsdag.

Det har blitt en god del oppmerksomhet på Oslo-gutten etter seieren. Han vil derimot ikke mene noe om han får nok anerkjennelse blant sine landsmenn.

– Jeg er ikke den som skal si om anerkjennelsen er fortjent eller ikke. Men det er hyggelig at folk som ikke selv har spilt golf følger med, sender meldinger og gratulerer, sier Hovland.

– Det er opp til det norske folk å bestemme om det er noe å følge med på. Synes de dette er moro og kult så er oppmerksomheten fortjent, hvis ikke er det ikke fortjent, mener han.

– Vil bare spille golf

Hovland sier han ikke har tenkt så mye på oppmerksomheten han har pådratt seg.

– Det er selvfølgelig mye oppmerksomhet, men jeg prøver å fokusere på det jeg vil gjøre. Jeg har lyst til å spille golf og gjøre det så bra som mulig. Føler jeg at andre ting forstyrrer prøver jeg å håndtere det, forteller han.

– Jeg føler ikke så mye press om å søke rampelyset. Jeg vil bare spille golf, bli bedre og ha det gøy.

Lukrativt

Godt spill på PGA-touren betyr også en god inntekt. For seieren forrige uke fikk han cirka fem millioner kroner.

– Jeg har ikke noe særlig planer om å bruke pengene. Jeg spiller golf, det er det jeg har lyst til å gjøre. Jeg bor i Oklahoma og spiller fra uke til uke. Sånn går tiden.

Hovland har bodd i Oklahoma siden 2016. Han studerte på Oklahoma State University fra 2016 til 2019 sammen med blant annet Kristoffer Ventura. I Puerto Rico sørget de to for at Norge for første gang hadde to spillere topp 20 i en PGA-turnering.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken