Gå til sidens hovedinnhold

Hovedrollebytte bare tre dager før premieren

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Ullensaker Teater er klare til å presentere «Footloose - The Musical». I flere måneder har de lagt ned blod, svette og tårer. De har trosset sykdom og skader for å kunne gi publikum en fantastisk forestilling med sin nye oppsetning, en musikal fylt med fengende musikk, sang og dans, ung kjærlighet, latter og alvor. Skuespillere, sangere, dansere, orkester, koreografer, designere, ja alle, har stått på til langt på kveld siden oppstart i august. Det så derfor skummelt ut for hele oppsetningen da hovedrolleinnehaver Eirik Jahren Røine, i karakteren Ren, tråkket over i trappen og ødelagte beinet under en prøve i Kong Rakne bare fem dager før premieren! «Må alle forestillinger avlyses»?, spørres det.


«Eirik skadet foten på søndag, Vi hadde selvfølgelig håp om at dette var et lite overtråkk og at det skulle gå seg til. Men slik gikk det ikke - dessverre. Eirik fikk mer og mer smerter, vi skaffet ham time på NIMI og da kom beskjeden: Han kan ikke tråkke ned på den og krisen var et faktum. Ikke minst for Eirik selv, som har lagt inn alt av fritid, og ikke minst hele sjela si i denne rollen», forteller teatermamma Anne Brith Sandsnes.

Tirsdagen gikk hele teamet sammen for å vurdere hva de skulle gjøre: Avlyse - ikke et tema, utsette -
ikke mulig, erstatter - hvem i all verden er gal nok til å hoppe inn i en hovedrolle 3 dager før premiere? Thomas Stokke var gal nok og hoppet inn i hovedrollen som den nye Ren, og forestillingene er reddet!
Anett Amundsen, Katrine Fjeld Holen, og ikke minst Benjamin Nordin - som først har lært Eirik å danse, bruker nå all tid på få Thomas på plass. Stokke er blant annet kjent fra «Jesus Christ Superstar», og har flere år bak seg som profesjonell skuespiller.

«Thomas gjør det fantastisk bra», sier Eirik som er innstilt på å fortsette så godt han kan med andre oppgaver. Videre forteller han at han er stolt over jobben han har lagt ned, og over ensemblet som kommer til å levere publikum en knallgod forestilling.

«Det fine med teater er at når teppet går opp på premieredagen så har man glemt alt slitet de siste ukene, selv om det mest av alt har vært glede, latter og utvikling av nye vennskap. Og vi er veldig stolte av alle sammen, både på og bak scenen, over å endelig skulle få vise hva vi har jobbet med, og bare gleder oss til å få møte et nytt publikum hver kveld. Og FOR en enorm entusiasme og arbeidsvilje for å få premieren på plass», avslutter Anne Brith Sandsnes.


Forestillingen «Footloose - the musical» er basert på den kjente 80-talls filmen med Kevin Bacon i hovedrollen og forteller historien om bygutten Ren McCormack som sammen med sin mor flytter fra storbyen Chicago til landsbygda og det lille samfunnet i Bomont, hvor all dans er forbudt på grunn av en ulykke noen år tidligere. Ingen der har lenger nøkkel til å slippe ut av den innelåste virkeligheten. Noe som ikke gjør saken enklere er at Ren også forelsker seg i prestens datter. Alt forandrer seg når han bestemmer seg for å utfordre forbudet og riste liv i den lille byen igjen. Ren klarer det ingen andre har klart i Bomont før, riktignok med noen uortodokse metoder fra første øyeblikk. Dermed er det duket for latter, heftige møter, konfrontasjoner, rørende scener, fengende dans og ikke minst iørefallende musikk.

«Teater handler om de viktigste øyeblikkene i menneskets liv. Øyeblikk som ofte forandrer livet til det bedre. Vi må kjenne oss igjen hvis historien skal være relevant. Og så må det underholde. Og det gjør Footloose uten tvil»!, sier instruktør Bjørn Birch. Videre forteller han om en lærerik reise med sultne skuespillere, sangere, dansere, som fra første sekund har kastet seg ut på dypt vann for å gi liv og sjel til karakterene og historien. «Lojalt og med stor styrke har de blitt med på en reise med rå humor og blodig alvor. Nå står de klare med en stor dose sang, dans og glede, og jeg lover at de vil gi dere det aller beste de kan».

SPILLEPERIODE:
Fredag 17. januar kl. 19.00 PREMIERE!
Lørdag 18. januar kl. 18.00
Søndag 19. januar kl. 18.00
Fredag 24. januar kl. 19.00
Lørdag 25. januar kl. 18.00
Søndag 26. januar kl. 18.00


Forestillingen byr på stor underholdning, og passer for barn fra 10 år og oppover.
Billetter på www.ticketmaster.no

Kommentarer til denne saken