Lindvik gir Stöckl OL-dilemma

DILEMMA: Lørdag skal Alexander Stöckl ta ut den norske OL-troppen. Fredag meldte 19 år gamle Marius Lindvik seg på alvor med i kampen om en plass på laget.

DILEMMA: Lørdag skal Alexander Stöckl ta ut den norske OL-troppen. Fredag meldte 19 år gamle Marius Lindvik seg på alvor med i kampen om en plass på laget.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marius Lindvik (19) melder seg på i kampen om en OL-plass etter imponerende hopping i Zakopane.

DEL

(NETTAVISEN): Fredag kveld var Lindvik best av de norske hopperne i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i Polen.

Unggutten landet på imponerende 138,5 meter, noe som holdt til en 5. plass i kvaliken som ble vunnet av hjemmehåpet Kamil Stoch.

Stoch landet på 137 meter, men fikk mer poeng enn Lindvik som følge av dårligere forhold og lavere fart.

Kjemper om OL-plass

Den norske landslagsledelsen med Alexander Stöckl i spissen, skal etter lørdagens lagkonkurranse i Zakopane ta ut fem hoppere som får reise til OL i Pyeongchang.

Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Anders Fannemel er sett på som favorittene til å representere Norge i OL, men etter fredagens hopping i Zakopane, har Stöckl fått noe å tenke på.

Lindvik viste nemlig at hans gode kvalifiseringshopp ikke var noen tilfeldighet. I de to treningsomgangene før kvaliken fredag, landet han på 135 og 141 meter – en halv meter lenger enn den offisielle bakkerekorden i Zakopane.

Lindvik leder COC

Spørsmålet er bare om god hopping i Zakopane denne helgen vil være godt nok for Lindvik til å komme med i den norske OL-troppen.

Lindvik har i motsetning til de andre aktuelle hopperne ikke hoppet i verdenscupen tidligere denne sesongen. Faktisk har han kun vært med i ett verdenscuprenn tidligere i karrieren – det var på Lillehammer desember 2015.

Denne sesongen har han imidlertid imponert i kontinentalcupen (COC), sammenlagtturneringen som rangeres som den nest beste etter verdenscupen. For øyeblikket leder Lindvik kontinentalcupen sammenlagt og han kan blant annet vise til en seier i tyske Titisee-Neustadt tidligere i januar.

Utsatte OL-uttaket

Egentlig skulle den norske OL-troppen ha vært klar tidligere denne uken, men landslagsledelsen bestemte seg for å utsette uttaket til etter lørdagens renn i Zakopane.

Årsaken er at de nettopp ville se nærmere på nevnte Lindvik, samt Halvor Egner Granerud.

– Vi har fem hoppere som har presterte veldig bra, men vi ønsker å teste Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik i mer normale bakker etter to helger med skiflyging. Vi vil at folk skal holde seg på tå hev så lenge som mulig. Vi har ambisjoner om å gjøre store ting i vinter, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB tidligere denne uken.

Lørdag får vi svaret på om Lindvik eller Granerud får reise til OL.

Topp 5 i fredagens kvalifisering: 
1. Kamil Stoch 160,4 poeng
2. Markus Eisenbichler 150,3 poeng
3. Richard Freitag 149 poeng
4. Dawid Kubacki 145,4 poeng
5. Marius Lindvik 144,2 poeng
8. Johann André Forfang 142,1 poeng
9. Andreas Stjernen 142 poeng
13. Anders Fannemel 138,9 poeng
15. Halvor Egner Granerud 135,7 poeng
31. Robert Johansson 126,9 poeng

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags