– Når man passerer 140 meter er det som om hele himmelen åpner seg

FLØY LANGT: Espen Enger Halvorsen var i skyene etter å ha hoppet hele 216 meter i Vikersund torsdag. FOTO: MARTIN HOLTERHUSET

FLØY LANGT: Espen Enger Halvorsen var i skyene etter å ha hoppet hele 216 meter i Vikersund torsdag. FOTO: MARTIN HOLTERHUSET

Artikkelen er over 4 år gammel

VIKERSUND: ... og Espen Enger Halvorsen (24) fløy i 76 meter til.

DEL

Eidsvold Værks-hopperen, som er prøvehopper under skiflyvingsrennene i Vikersund i helga, satte en solid personlig rekord i det siste hoppet under den første treningen.

Enger Halvorsen hadde luft under skia i hele 216 meter.

– Det er den råeste følelsen jeg har hatt som hopper, sier 24-åringen som hadde 207,5 meter som tidligere bestenotering.

– Kamikaze

I motsetning til i mer normale bakker får man faktisk tid til å tenke en hel del i den gigantiske Vikersund-bakken. Men det var ikke akkurat middagsplanlegging som gikk gjennom hodet på romerikingen i den luftige ferden.

– Nei, det er kun fokus på arbeidsoppgaver. Over kulen er det mye "kamikaze", men når man passerer 140 meter er det som om hele himmelen åpner seg. Det er en helt fantastisk følelse.

Rekordhoppet kom i den siste treningsomgangen. Med to avsatser bedre fart nådde han 205- og 199 meter i de to første omgangene.

– Jeg visste hvor merket for min tidligere pers lå, så det var litt bittert ikke å klare den i de to første hoppene. Jeg er kjempefornøyd med at jeg klarte det med enda mindre fart.

Skulle gjerne byttet

For etter hedmarkingen Sigurd Nymoen Søberg hoppet hele 236 meter i den første omgangen, ble farten satt ned.

– Han hadde startnummeret før meg. Skulle gjerne hatt den farten, humrer Enger Halvorsen.

Enger Halvorsens klubbkamerat, Lars Brodshaug Berger, noterte seg foir 182 meter i sitt lengste hopp. Hans Petter Berqvist (Aurskog/Finstadbru) nådde 179 meter, mens Jonas Langård (Hurdal) hadde 125 meter som sitt lengste svev

Prøvehopperne får nye muligheter hver dag til og med søndag, men trolig i større grad med enda mer presset fart.

Artikkeltags