Gå til sidens hovedinnhold

– Holder ikke på med dette for å «surre» rundt

Artikkelen er over 1 år gammel

Tiden etter OL-gullet har vært preget av nedturer for Ragnhild Haga. Nå har 28-åringen lagt skuffelsen bak seg.

15. februar 2018: I langrennsløypene i Pyeongchang går Haga sitt livs skirenn. På ti-kilometeren i fri teknikk er Nannestad-kvinnen suveren. Svenske Charlotte Kalla og Marit Bjørgen blir knust. Haga blir olympisk mester.

Siden har det gått langt tyngre for landslagsløperen. Påfølgende sesong ble en stor skuffelse. Sjetteplassen på Lillehammer før jul i fjor var OL-vinnerens beste plassering i verdenscupen forrige sesong.

– Det var en nedtur både fysisk og mentalt. Det ble nok for mye og hard trening i inngangen til sesongen. Da ble det vanskelig hente seg inn igjen, sier Haga til Romerikes Blad.

 

– Frustrert og irritert

Vi møter henne i svenske Torsby. 28-åringen er i ferd med å avslutte en av flere treningssamlinger foran kommende sesong. Det er gått drøyt 500 dager siden drømmedagen i Sør-Korea.

– Jeg har vært frustrert og irritert. Jeg holder jo ikke på med dette for å «surre rundt». Nå har lagt de tunge sesongene bak meg, sier Haga om perioden med motgang.

LES OGSÅ: Weng om den tunge perioden: – Det var vanskelig

Foran kommende sesong er Haga optimistisk på egne vegne.

– Kroppen svarer mye bedre på trening. Nå jobber jeg ikke mot kroppen min lenger. Det går bedre økt for økt. Det er motiverende. Jeg ser optimistisk med tanke på kommende sesong. Målet er å kjempe om pallplasser igjen.

Fakta

Ragnhild Haga

Født: 12. februar 1991

Fra: Holter i Nannestad (bor i Oslo)

Klubb: Åsen IL

Utvalgte meritter:

OL: Gull 10 km 2018, Gull 4x5 km stafett 2018. VM: 4. plass 30 km 2017. 10. plass 30 km 2019. Verdenscupen (individuelt): 1 seier, 10 pallplasser. Har flere gull i junior- og U23-VM.

 

Klar målsetting

I tiden framover er Haga klar på hva som blir viktig.

– Jeg skal være tålmodig og ikke stresse med å komme i form. Det blir en lang sesong med mange skirenn.

I det som er en mesterskapsfri sesong retter Haga blikket mot Tour de Ski. Konkurransen som går over flere etapper vil framstå i ny drakt til vinteren. Blant annet er den avsluttende etappen opp alpinbakken i Italia endret fra jaktstart til fellesstart.

– Håpet er pallplass sammenlagt. Det er et konsept som burde passe meg.

Les også

Landslagskollegaen fikk hjertestans: – En uvirkelig beskjed å få

 

Kommentarer til denne saken