Gå til sidens hovedinnhold

Holder døren på gløtt for Norwegian-støtte

Både Frp og Ap kan være på gli til å støtte en kontantstøtteordning for luftfarten som kan hjelpe Norwegian. Sammen med Sp kan de få flertall.

– Det kan være aktuelt, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud til Børsen.

Han får spørsmål om hvorvidt partiet vil være med på å gi kontantstøtte til luftfarten, noe blant andre Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har tatt til orde for. Tidligere har Frp sagt nei til en krisepakke til Norwegian, men nå virker det som de kan være mer på gli til en støtteordning som kan hjelpe selskapet.

– Det er ting vi også nå skal se på. Vi har dialog med fagforeningene, vi har hatt møter med ledelsen i selskapet. Vi vet om den prekære situasjonen de er i, sier Hoksrud.

Regjeringen har sagt nei til en slik kontantstøtteordning. Men Frp, Ap og SV har sammen flertall i Stortinget og kan tvinge det gjennom dersom de blir enige.

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrlie, sier at også de kan være villige til å se på en slik løsning.

– Vi er åpne for det. Det viktigste for oss er at de tre norske flyselskapene overlever krisen, skriver han i en melding til Dagbladet.

Onsdag demonstrerte rundt 200 Norwegian-ansatte utenfor Stortinget med en klar bønn om støtte fra de folkevalgte. Før koronakrisen hadde Norwegian over 10.000 medarbeidere, men de neste månedene vil bare om lag 600 være i arbeid.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken