– Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne-Elisabeht har kontaktet oss på en annen og bedre måte. Det negative er at det er snakk om en-veis kommunikasjon. Uten mulighet for familien å svare direkte tilbake, sier Holden mandag kveld.

Uttalelsen fra familien gjennom bistandsadvokaten kommer som følge av at politiet tidligere mandag ettermiddag bekreftet at det har vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene som holder Anne-Elisabeth Hagen.

Bistandsadvokaten forteller at det har gått lang tid – og at familien fortsatt ikke har mottatt noe bevis på at den forsvunnede 68-åringen fortsatt er i live.

– Politiet har gitt familien en klar anbefaling om å ikke gå i forhandlinger med de som hevder å ha Anne-Elisabeth før i vet at hun lever og har mottatt et livsbevis. Dette rådet kommer familien til å følge.

– Dersom vi mottar et slikt livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss. Så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem. Det er familiens eneste fokus, sier Holden før han fortsetter:

– Jeg tar høyde for at de som har Anne-Elisabeth i dag ikke snakker norsk, derfor gjentar jeg mitt budskap på engelsk.