Gå til sidens hovedinnhold

Her rydder LSK-medlemmene søppel i Lillestrøm sentrum – til høsten står Øyeren og Nitelva for tur

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er et av flere tiltak vi skal gjøre for at både vi og omgivelsene skal bli mer miljøbevisste, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

Denne uka har titusenvis av frivillige ryddet søppel fra strender rundt omkring i Norge under «Strandryddeuka». Tidligere denne uka var en rekke personer i sving da Nitelva sto for tur.

I Lillestrøm sentrum var det også en rekke personer i sving for å fjerne søppel og fremmedlegemer fra naturen.

Dugnadsgjengen i Lillestrøm Sportsklubb (LSK) startet sin ryddedugnad på Åråsen stadion. Der hjalp spillere, lagledere, styremedlemmer og ansatte dugnadshelten Normann Christiansen (82) med å tømme Åråsen for søppel.

Deretter tok de beina fatt og ryddet seg nedover Alexander Kiellands gate, så Storgata og videre bort til Obs Lillestrøm, der søppelet ble kastet.

– En stor takk til alle som bidro til at vi fikk gjort det renere i vårt nærmiljø. Dette er et av flere tiltak vi skal gjøre for at både vi og omgivelsene skal bli mer miljøbevisste, sier LSKs styreleder Morten Kokkim – som selv bokstavelig talt tok opp hansken og ryddet søppel.

Mer på agendaen

Lillestrøm Sportsklubb fikk tidligere i år økonomisk støtte fra Handelens Miljøfond for å gjennomføre rekke tiltak knyttet til miljøet. Derfor spiller kaptein Frode Kippe med et grønt kapteinsbind denne sesongen.

Les også

Søppelberg etter to timers rydding: – Vi dro opp en båt, q-tips, bildekk og en helt ny benk

 

I september skal midtstopperen og lagkameratene i aksjon da LSK gjennomfører en ny ryddedugnad.

– I september skal også A-lagsspillerne og enda flere i sving når vi skal fjerne plast i Øyeren og Nitelva, forteller Kokkim.

HØR KRISTOFFER ØDEMARKSBAKKEN I VÅR PODKAST:

 

 

– Litt ekkelt

Tidligere denne uka var det litt av hvert som ble plukket opp. Blant annet havnet en død fugl i søppelsekken til Henning Borgersen.

– Til sammen tror jeg kanskje vi fikk samlet inn et tonn med søppel. Det var litt ekkelt, spesielt å ta opp snus, sier ti år gamle Kristoffer Borgersen, som nok overdrev litt i sitt anslag.

Før hjemmekampen mot Rosenborg lørdag 11. mai vil også nye kildesorteringsstasjoner være på plass på Åråsen. Klubbens oppfordring til publikum er klar og tydelig:

– Kast søppelet der det hører hjemme!

 

Kommentarer til denne saken