Fredag ettermiddag postet Hilde Nordgarden et innlegg i «Hva skjer på Kløfta»-gruppa på Facebook. Der spurte hun om flere ville være med og tenne lys i forbindelse med tragedien i Gjerdrum.

– Det er noe vi i Norge har gjort når det skjer slike ting. Så vidt jeg vet, var det ingen som da hadde tatt et slikt initiativ, forteller hun til Romerikes Blad.

Selv bor hun bare én kilometer fra grensa til Gjerdrum kommune.

– Vi bor så nære. Det er veldig kort vei, og vi ser helikoptrene fra stua. Vi har også masse venner i Gjerdrum, så det berører oss sterkt, forteller Nordgarden.

– Personlig kjenner jeg ingen som er direkte berørt, men jeg kjenner folk som kjenner folk. Med unntak av å gi eller vise medfølelse, er det ikke så mye vi kan gjøre, sier hun videre.

(Saken fortsetter under bildet)

– Et lite initiativ som andre gjør stort

Fredag var hun og familien blant de første som plasserte lys ved krysset på Kløfta i retning Gjerdrum.

Lørdag kveld har lyshavet vokst voldsomt, og det er fullt av lys ved rundkjøringa på Kløfta og langs hele Gjerdrumsvegen i retning Ask.

– Det er veldig hyggelig hvis folk har fortsatt der. Det synes jeg er veldig flott og viser at folk bryr seg. Det begynte som et lite initiativ som andre gjør stort, sier Nordgarden.

(Saken fortsetter under bildene)

– Rørende

Under en pressebrif klokka 21, trakk også varaordfører Leif Haugland fram initiativet.

– Jeg vil gjerne trekke fram en rørende begivenhet. Gjerdrums befolkning har begynt å tenne lys for de omkomne, sa han.

På sosiale medier deles også mange bilder av de mange lysene og faklene langs veien. Også de som arbeider på ulykkesstedet blir møtt av lysene når de reiser fram og tilbake til skredet.

– Det er hyggelig å høre at folk setter pris på det, sier initiativtaker Nordgarden.