Flere steder på Romerike er det nå satt i gang med å få gode skiløyper til vinteren. En rekke kilometer er blitt pakket og det har allerede vært mange ute i løypene.

– Ja, det har vært skiløpere ute allerede. Jeg vil nok anbefale folk å bruke «grusski», i alle fall ikke paret man planlegger å gå Birken med, sier løypelegger Espen Nes i Skiforeningen.

EKSTERN LENKE: Her kan du gå på ski!

Titimersøkten mandag brakte Nes både innom Rælingen- og Lørenskog kommune.

– Det er blant annet fullt mulig å gå på ski fra Losby og opp til Setertjern, fra Marikollen og opp til Brudalen og vi har også pakket i full bredde helt ned til Myrdammen. Der er det riktignok noen våte partier. Men vi er i veldig god rute.

Kraftig advarsel

Skiforeningen har inngått en avtale med Rælingen kommune som gjør at de skal bidra mer med løypelegging der.

– Vi har blant annet fått satt en rundløype inne på stadion på Marikollen. Der fikk jeg melding om at det hadde vært mange barn allerede i ettermiddag og kveld.

Nes advarer imidlertid folk sterkt mot å gå ut på vann. Det kan være svært farlig.

– Vi har ikke pakket løypene som er på vei ned til vann. Vi ønsker ikke å lokke folk ut der. Isen er veldig tynn og usikker.

Resten av denne uken er det spådd grader rundt nullpunktet. Allerede tirsdag kan det komme regn. Likevel tror ikke Nes jobben som er gjort har vært unødvendig.

– Det vi håper er at vi har fått en såle som kan overleve en del regn, slik at vi er kommet et godt stykke videre når neste kulde- og snøperiode kommer. Jeg ser også at værmeldingene varierer litt, så vi vet ikke hvor mye regn som eventuelt kommer. Men vi får bare la det været som kommer gå sin gang. Kommer det regn får det tørke opp og så går vi på igjen når det blir kaldt og kommer mer snø.

Mer i Østmarka enn i Nordmarka

Å ha skiløyper klare allerede 11. november hører ikke med til det som er vanlig.

– Dette er absolutt tidlig, men det har vi selvfølgelig ingenting imot.

Snømengdene varierer imidlertid mye. Ifølge Nes er det helt andre forhold i Lørenskog og Rælingen enn i Nittedal.

– I Østmarka er det rundt 25 centimeter nå, mens det kun er 15 centimeter i Nordmarka, opplyser han.