– Vi hørte ingenting og så det først da vi sto opp ved 10-tiden. De har stjålet med seg penger, mobiltelefoner og smykker i tillegg til min sønns sparkesykkel, sier huseieren til Romerikes Blad.

Familien som bor på Jessheim har installert overvåkningskameraer i og rundt boligen som starter opp da disse registrerer bevegelse. Kameraene har fanget opp innbruddstyvenes framgangsmåte.

– Videoen starter først når de har fått åpnet balkongdøra, men de er kalde og rolige. De tar seg god tid og går gjennom huset for å se om de finner verdisaker, forklarer han.

Et eksempel på mennenes frekkhet vises også på overvåkningsvideoen.

– Rett før de forlater huset så tar en av dem til og med seg en flaske med noe å drikke.

Sov mens tyvene forsynte seg

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, bekrefter at de har mottatt en melding om et innbrudd i en bolig på Jessheim.

– Innbruddet skal ha skjedd ved 05-tiden, mens familien lå i etasjen over og sov. Det er noen som har tatt seg inn og stjålet noen sparkesykler og mobiltelefoner, opplyser operasjonsleder Finn Håvard Aas til Øst politidistrikt.

I løpet av søndag formiddag har en politipatrulje vært på stedet og foretatt en åstedsundersøkelse.

– Det opprettes nå en anmeldelse på forholdet og saken etterforskes videre, forklarer operasjonsleder Aas.

Huseieren selv er klar på at innbruddet har satt en støkk i dem. Det verste var at uvedkommende var inne i huset, mens de sov.

– Det er veldig skummelt at slikt kan skje her. Nabolaget er stille og rolig og vi har tenkt at dette er et trygt område.

Koblet ut alarmen

Ifølge huseieren er kameraene som fanget opp deler av innbruddet, normalt sett koblet opp til en alarm som gir fra seg en høy lyd når bevegelse blir registrert. Tilfeldighetene ville ha det til at denne var koblet ut akkurat denne natten.

– Jeg har hatt problemer med anlegget slik at det faller ut og mister tilgangen til internett. Jeg hadde derfor koblet dette fra for å bytte noen komponenter. Dessverre skjedde jo dette akkurat den natta tyvene skulle komme.

Huseieren frykter at flere i nabolaget kan være rammet av innbrudd, etter det han har sett på videobildene.

– De kjente på bildørene, som heldigvis var låst, i tillegg til at de var nede hos leieboeren vår for å kjenne på døra der. På en av videoene ser du at de kommer hoppende over gjerdet fra naboeiendommen, så de kan ha vært flere steder, sier han.

Etter å ha snakket med naboene forteller han at de også skal ha opplevd aktivitet rundt husene sine den siste tiden.

Huseieren selv opplyser at politiet har bedt han om å komme ned på lensmannskontoret i løpet av mandagen med videobildene som er tatt.

– Forhåpentligvis så kjenner noen igjen disse personene, slik at vi får noen tips om hvem dette kan være, avslutter han.