– Tror Henrik er godt forberedt

SNART TILBAKE: Snart er Henrik Kristoffersen klar for det norske landslaget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

SNART TILBAKE: Snart er Henrik Kristoffersen klar for det norske landslaget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Alpinsjefen ser fram til at Kristoffersen er tilbake på landslaget. Nå forbereder Rælingen-gutten seg alene på sveitsisk snø.

DEL

Sportssjef Claus Ryste tror Henrik Kristoffersen kommer godt forberedt når han er tilbake på det norske landslaget i alpint.

Kristoffersen skrev ny utøverkontrakt i begynnelsen av juli, men utenomsportslige årsaker gjorde at han ikke fikk være en del av laget før i 1. oktober. Først da kan han trene for fullt sammen med de øvrige herreløperne på landslaget.

Ryste ankom Sveits mandag ettermiddag. Der skal han blant annet treffe framtidens utøvere på europacuplaget, men også ha samtaler med Kristoffersen.

– Han liker seg i Sveits

Men Ryste vil ikke si for mye om hva de skal snakke om i Saas-Fee. Der har Kristoffersen trent siden 3. september, og der blir han ut måneden. De øvrige norske herreløperne er i Chile i hele september.

– Henrik kjører sitt eget opplegg. Han liker seg der. Jeg tror at Henrik er veldig godt forberedt når han blir en del av landslaget igjen. Vi går mot en rasende artig sesong, sier alpinistenes sportssjef til NTB.

– Møtevirksomheten er over og rammene er lagt. Vi skal forberede oss så godt vi kan inn mot OL-sesongen, sier Ryste.

Venter på rettssak

Etter at Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er tilbake fra Chile venter en ukes pause, før laget, inkludert Henrik Kristoffersen, samles i Pitztal i Østerrike. Der har det norsk vært samlet i flere år foran den tradisjonelle sesongåpningen i Sölden i slutten av oktober.

Det er ikke kjent når den bebudede rettssaken mellom Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen kommer opp. Rettssaken dreier seg om bruk av sponsorplass. Kristoffersen mener for eksempel at han selv må få bestemme hvilket sponsormerke han skal ha på framsiden av hjelmen. Det er ikke Norges Skiforbund enig i.

NRK meldte mandag at tingrettsdommeren har bedt om bistand fra EFTA-domstolen, som er organet som avgjør saker som angår tolkning av EØS-reglene.

Verdenscupen starter i Sölden 29. oktober med storslalåm.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags