Henrik på pallen i snøføyka

NUMMER TRE: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 6. til 3. plass i slalåmrennet i Zagreb. FOTO: NTB SCANPIX

NUMMER TRE: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 6. til 3. plass i slalåmrennet i Zagreb. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til 3. plass i slalåmrennet i Zagreb i det som ble et dramatisk renn i vind og snø.

DEL

Kristoffersen hadde den tredje beste omgangstiden i finaleomgangen under vanskelige forhold, og romerikingen ble kun slått av italienske Manfred Mölgg og tyske Felix Neureuther.

Det Manuel Feller som ledet med fem hundredeler på franske Julien Lizeroux etter første omgang. Overrakselsen Mark Engel fra USA lå på en overraskende 3. plass fra startnummer 45.

Fjerde pallplass

Men alle de tre raskeste fra første omgang sviktet i finaleomgangen i Zagreb. det gjorde ikke Manfred Mölgg fra Italia som til slutt vant slalåmrennet med 72 hundredelers margin til tyskeren Felix Neureuther.

Fem hundredeler bak Neureuther kjørte Kristoffersen inn til sesongens fjerde pallplass – den tredje i slalåm.

Det var første gang Rælingen-gutten klarte å kjøre seg inn på pallen i Zagreb. han største konkurrent i kampen om slalåmkula, østerrikeren Marcel Hirscher, endte på 6. plass etter å ha vært nummer fire etter første omgang.

I slalåmcupen ligger 22-åringen nå 40 poeng bak østerrikeren. Kristoffersen havmnet 100 poeng bak da han valgte å stå over det første slalåmrennet i finske Levi.

– Likner VM-løypa

Førsteomgangen startet i tett snøvær, men sikten ble etter hvert vesentlig bedre, og fra startnummer 45 kjørte amerikaneren Mark Engel inn til 3. plass.

Rælingen-alpinisten var raskest av alle i det øverste partiet i Zagreb i første omgang, men tapte litt nedover i den flateste delen av slalåmløypa.

PALLEN: Manfred Mölgg (i midten) vant rennet i Zagreb, mens Felix Neureuther (t.v.) og Henrik Kristoffersen ble henholdsvis nummer to og tre. FOTO: NTB SCANPIX

PALLEN: Manfred Mölgg (i midten) vant rennet i Zagreb, mens Felix Neureuther (t.v.) og Henrik Kristoffersen ble henholdsvis nummer to og tre. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

– Dette er ikke ei løypa som passer perfekt for Henrik, men med en 3. plass viser han at han kan kjøre fort likevel. Det er bra, for denne traseen minner litt om den som kjøres i VM, sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

I finaleomgangen var det ingen snø, men en sterk vind gjorde at slalåmgutta i deler av løypa fikk snøføyka rett i ansiktet. Forholdene varierte noe, og Kristoffersen var ikke blant dem som var heldigst med forholdene.

Resultatene i slalåm i Zagreb:

1) Manfred Mölgg, Italia 2.00.03

2) Felix Neureuther, Tyskland + 0.72

3) Henrik Kristoffersen + 0.77

4) Daniel Yule, Sveits + 0.99

5) Michael Matt, Østerrike + 1.31

6) Marcel Hirscher, Østerrike + 1.43

7) Dave Ryding, Storbritannia + 1.55

8) Luca Aerni, Sveits + 1.69

9) Julien Lizeroux, Frankrike + 1.88

10) Stefano Gross, Italia + 2.06

11) Sebastian Foss-Solevåg + 2.31

12) Andre Myhrer, Sverige + 2.43

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags