Knuste konkurrentene i tåkehavet

Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Cup - Men's Special Slalom - Adelboden, Switzerland - 08/01/17 - Henrik Kristoffersen of Norway in action. REUTERS/Ruben Sprich

Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Cup - Men's Special Slalom - Adelboden, Switzerland - 08/01/17 - Henrik Kristoffersen of Norway in action. REUTERS/Ruben Sprich Foto:

Henrik Kristoffersen knuste konkurrentene i tåkehavet i Adelboden.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Dagen etter at han fikk prisen som Årets mannlige idrettsutøver under Idrettsgallaen, viste 22-åringen nettopp hvorfor han fikk den.

Han ledet slalåmrennet etter den første omgangen som ble preget av voldsom tåke med 0,38 sekunder ned til italieneren Manfred Moelgg.

I finaleomgangen var han totalt overlegen og økte gjennom hele løpet og til slutt kom han i mål 1,83 sekunder foran italieneren og hele 2,13 sekunder foran erkerivalen Marcel Hirscher.

– Jeg presset på så hardt jeg kunne. Jeg hadde det gøy. En flott følelse, sa Kristoffersen om sin 13. verdenscupseier i et intervju med FIS. Tolv av dem har kommet i slalåm, én i storslalåm.

Tåke skapte trøbbel

I den første omgangen hadde han adskillig bedre siktforhold enn det løperne bak han på startlisten fikk, men han mente at konkurrentene ikke kunne klage på det.

– Noen ganger så har du litt flaks, andre ganger uflaks. Vi driver med en utendørsidrett, så man kan ikke klage for mye. Det er ikke farlig å kjøre på noen som helst måte, så det burde heller vært stoppet i Zagreb enn her, sa Kristoffersen til TV 2 om førsteomgangen og tåken.

Marcel Hirscher var blant de utøverne som hadde vanskeligst sikt, og han ligger 1,60 sekunder bak.

– Jeg tror Hirscher er forbanna nå, og regner med han klager på sikten. Skjønner han på en måte, men som sagt vi driver en utendørsidrett.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags