Slalåm-kometen Henrik Kristoffersen fra Rælingen har funnet kjærligheten. Og han trengte ikke å reise langt.

Tonje Barkenes gikk i samme klasse som Kristoffersen på Sandbekken ungdomsskole. Selv om de har kjent hverandre i mange år er forholdet ferskt. Først for noen dager siden offentliggjorde paret forholdet på Facebook.

– Vi har kjent hverandre i mange år og vi har alltid hatt en hyggelig tone. Jeg skal ærlig innrømme at jeg alltid har vært litt betatt, sier Kristoffersen til rb.no.

– Litt mer voksen nå

Fredag kveld feiret paret midtsommeraften i Sverige.

– Å være sammen med Henrik er helt supert. Han er en skikkelig godgutt og vi har det veldig bra sammen, sier Barkenes til RB.

– Jeg har jo kjent ham lenge før han ble ordentlig god på ski, så for meg er han «gode gamle Henrik», men han har vel kanskje blitt litt mer voksen siden da, heldigvis, sier Tonje med et smil på lur.

Deler interessen for idrett

Toppalpinisten fra Rælingen tok sin første verdenscupseier i 2013 og i år toppet han den unge karrieren med å vinne verdenscupen i slalåm. På veien tok han med seg seks verdenscupseire. Idrettsinteressen kan han dele med kjæresten.

– Tonje har spilt håndball på et veldig høyt juniornivå og hun er akkurat ferdig med bachelor i ernæring, forteller Henrik.

Ifølge Barkenes er planen å ta master i faget, men hun kommer også til å tilbringe mye tid med Henrik i Salzburg.

– Hun blir nok med på noen renn også, men ikke sånn som dama til Hirscher, i hvert fall ikke ennå, sier Kristoffersen.