Telenor sa ja, men skistyret sa nei

SAKSØKER: Henrik Kristoffersen ønsker en personlig avtale som gir ham mulighet til å ha egen sponsor på hjelmen. FOTO: NTB SCANPIX

SAKSØKER: Henrik Kristoffersen ønsker en personlig avtale som gir ham mulighet til å ha egen sponsor på hjelmen. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund fordi han ikke får inngå personlig hjelmavtale Ifølge alpinistens far Lars Kristoffersen har både alpinkomiteen og sponsoren Telenor sagt ja. Men skistyret sier blankt nei.

DEL

Det var NRK som først meldte at Rælingen-alpinisten har saksøkt Norges Skiforbund onsdag ettermiddag.

Henrik Kristoffersens far Lars Kristoffersen bekrefter at det 17. oktober ble tatt ut stevning mot Norges Skiforbund.

– Det er synd at det skal bli slik, men det måtte bli det så lenge du ikke føler at du blir tatt på alvor, sier Kristoffersen til RB.

Oslo tingrett bekrefter til NRK at de har mottatt en stevning.

– Har ikke holdt avtalen

Henrik Kristoffersen har lenge ment at han bør få lov til å inngå en egen avtale med energidrikkgiganten Red Bull, men han har ikke nådd fram.

I august signerte han likevel sin utøveravtale med skiforbundet som er en forutsetning for å få kjøre verdenscuprenn.

Men i den avtalen ble det avtalt ting som ifølge faren hans, Lars Kristoffersen, ikke er fulgt opp.

– Jeg kan ikke si hva som står i avtalen, men det er punkter som påvirker muligheten til å inngå egne avtaler. Red Bull har ventet i to og et halvt år på at det skal gå i orden. Nå vurderer de å gi opp. Deadline var egentlig før rennet i Sölden. Skiforbundet har ikke holdt sin del av avtalen, og derfor tok vi ut stevning 17. oktober, sier Lars Kristoffersen.

– Krevde ikke engang kompensasjon

Han mener det er helt unødvendig at de har havnet i denne situasjonen.

– Alpinkomiteen har jobbet godt med dette, og Telenor har vært veldig positive. De har reforhandlet sin avtale med skiforbundet slik at alle utøvere skal ha mulighet til å selge sin egen hjelmreklame. Det er skistyret som har sagt nei. Senest tirsdag, sier Kristoffersen.

Faren til verdens beste slalåmkjører forrige sesong mener skistyret hindrer en ordning som både er rettferdig og lik for alle.

– Nå er det uryddig. Noen har egne avtaler, mens andre ikke får lov. I den avtalen som Telenor har reforhandlet ikke bare Henrik denne muligheten, men også alle andre. Så vidt jeg kjenner til har ikke engang Telenor krevd kompensasjon for det. Det er kun skistyret som er mot dette nå, sier Kristoffersen.

– Forbannet og lei seg

Lars Kristoffersen sier at en avtale ikke handler så mye om penger for alpinsønnen.

– Det er hva Red Bull kan tilby av tjenester som gjør dette til en viktig avtale for Henrik. For å få inngå en slik avtale må han si fra seg en del, og med en dårlig sesong vil han trolig tape penger. Skiforbundet og fellesskapet vil derimot tjene penger på avtalen. Dette handler ikke om egoisme. Alle ville fått samme mulighet om skistyret hadde sagt ja, sier han.

Henrik Kristoffersen selv ønsker ikke å uttale seg om det.

– Henrik skal ikke si noe om dette nå. Det har jeg bestemt, sier faren.

– Hvordan har Henrik reagert på dette?

– Han synes det er leit. Derfor veksler han mellom å være lei seg og forbannet. Han snakket etter rennet i Sölden om at det var personlige grunner til at han ikke kjørte så godt som han håpet. Denne saken var de personlige årsakene, sier Lars Kristoffersen.

– En viktig prinsippsak

Slik forklarer generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund at skistyret har sagt nei til Kristoffersen ønske om å overta markedsrettighetene for reklame på alpinhjelmen.

– Dette er en meget viktig prinsipiell sak for skistyret, og derfor var det også et solid flertall i skistyret som sa nei. Helt avgjørende for skiforbundet å ha markedsrettighetene til våre landslagsutøvere. Det er selve grunnlaget for å finansiere våre landslag og vår satsing på idretten vår, sier generalsekretær Stein Opsal.

Generalsekretæren bekrefter at Petter Northug, Aksel Lund Svindal og ytterligere noen andre skiutøvere har personlige avtaler.

Men at Henrik Kristoffersen nå nektes det samme, har ifølge Opsal ingenting med det at han har saksøkt skiforbundet å gjøre.

– Etter at det ble inngått avtale med Petter Northug, har skistyret gått gjennom det prinsipielle rundt personlige avtaler. Saken til Henrik er den første som behandles etter det. Avgjørelsen har ingenting med å gjøre at han har stevnet skiforbundet. Dette forandrer heller ikke noe rundt det sportslige opplegget til Henrik. I framtida vil andre utøvere som søker om det samme, få vurdert sine søknader individuelt på samme måte. Avtalene til Petter Northug og Aksel Lund Svindal er inngåtte avtaler som vi må forholde oss til og respektere. Begge går ut i 2018, sier Opsal.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags