Gå til sidens hovedinnhold

Pappa Kristoffersen: – Fikk grønt lys for Red Bull-avtale

Artikkelen er over 4 år gammel

Lars Kristoffersen vitnet onsdag i retten i saken hvor hans sønn Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund.

Søksmålet Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges skiforbund behandles onsdag i Oslo Tingrett som hastesak. Forhandlingene i det som er midlertidig avgjørelse er i gang.

Henrik Kristoffersen er selv ikke til stede i rettssalen. Han er fritatt for å forberede seg til kommende helgs verdenscuprenn i Val d'Isere.

I vitneboksen redegjorde Lars Kristoffersen i retten for kontakten med Red Bull som ble opprettet av enerigidrikk-giganten under verdenscupavslutningen i sveitsiske Lenzerheide i mars 2014.

Samtalene med alpinkomiteen i Norges Skiforbund har pågått siden den gang, og i mars i år fikk Kristoffersen det han oppfattet som grønt lys for å gå inn i forhandlinger med Red Bull.

– Elling Breivik (leder i alpinkomiteen på det tidspunktet red, anm.) sa at det så lovende ut, og han ga grønt lys for å forhandle med Red Bull. Etter to år uten å nå fram, hadde jeg i utgangspunktet ikke trodd det ville være mulig å få til en slik avtale. Derfor var det gledelig å få den beskjeden, sier Lars Kristoffersen.

Les også

Telenor sa ja, men skistyret sa nei

– Ville gi Henrik beskjed selv

Under NM i alpint i starten av april overbrakte alpinkomiteens leder det samme budskapet til Henrik Kristoffersen ifølge faren.

– Han ønsket å gi den beskjeden til Henrik selv, og det gjorde han under NM. Et møte med Claus Ryste (sportssjef for alpint red. anm.) i midten av april oppfattet jeg ikke som like positivt, men jeg regnet ikke med at det skulle være et problem. Da snakket vi ikke noe mer om det før Henrik skulle skrive under sin utøveravtale, sier Kristoffersen.

Og da var det ikke lenger noe grønt lys for en Red Bull-avtale for Kristoffersen. En utålmodig sponsor satte etter hvert frist til verdenscupåpningen i oktober for en avgjørelse.

Les også

Henrik tilbake på landslaget

– Red Bull har ventet i to og et halvt år. Det er begrenset hvor lenge de ønsker å vente, sier pappa Kristoffersen.

1. november sa skistyret et endelig nei til Kristoffersen som ikke får inngå sponsoravtale med Red Bull som innebærer bruk av reklame på hjelm og hodeplagg.

– Telenor ønsket ikke dette

Generalsekretær Stein Opsal mener skiforbundet aldri ble lovet at Kristoffersen skulle få inngå en hjelmavtale med Red Bull.

– Det er blitt gjort klart i møter med Lars Kristoffersen at det ikke var gitt noe grønt lys for denne avtalen. Dette en meget prinsipielt viktig sak for oss, og i skistyret 1. november var det klart flertall mot, sier Opsal.

Han tilbakeviste også at alpinlandslagets hovedsponsor Telenor var utelukkende positive til en Red Bull-avtale.

– Telenor ønsket ikke å bli dratt inn i en rettstvist. De gikk inn i dette for å unngå et negativt omdømme, og det var derfor de var villig til å diskutere en løsning. Men det er ikke min oppfatning at de ønsker å gi fra seg rettigheter på hjelm. Det er viktig for dem, sier Opsal.

– Alle enige om løsning

Kristoffersens advokat Odd Stemsrud konkluderte tidlig i sin innledning med følgende:

– Hvis dette hadde handlet om økonomi, ville vi ikke stått her i dag.

Stemsrud forklarte hva som ligger i en mulig Red Bull-avtale for Rælingen-alpinisten.

– En avtale med Red Bull vil gi Henrk Kristoffersen tilgang til et bedre støtteapparat når fysioterapi og enklere transport mellom konkurranser, sier Stemsrud.

Advokat Stemsrud påpekte videre i innledningsforedraget at det var en løsning på bordet da skistyret sa nei til Kristoffersen 1. november.

– Skistyret sa nei til en løsning som alpinkomiteen, Kristofferen og Telenor var enige om. Samtidig sa de nei til en ny og reforhandlet avtale med en verdi på opp mot 150 millioner over en seks årsperiode, sier han.

Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund sa i sitt vitnemål at disse beløpene ikke stemmer.

– Den avtalen som forelå skiller seg ikke vesentlig fra den avtalen vi allerede har med Telenor. Det var en litt bedre avtale, men ikke noen stor økning, sier Opsal.

– Kan ikke gripe inn Telenor-avtale

Skiforbundet og deres advokat Per Andreas Bjørgan sa i sitt innledningsforedrag at de bestrider at Kristoffersen har rett til å inngå avtalen med Red Bull.

Les også

Vil ha Henrik tilbake i bakken

– Det slik vi ser det ikke mulig med en forføyning som griper inn i den avtalen som Norges Skiforbund og Telenor allerede har inngått om rettigheten til reklame på hjelm og hodeplagg. Dette er en rettighet som Telenor allerede har kjøpt og betalt, sier Bjørgan.

Skiforbundets advokat redegjorde videre for hvordan markedsrettighetene er fordelt mellom skiforbundet og utøverne, hvor hjelm/hodeplagg er

– Markedsrettighetene tilhører organisasjonen, men enkeltutøvere kan også få mulighet til å inngå egne avtaler innenfor regelverket til hvert enkelt særforbund, sier Bjørgan.

 

Kommentarer til denne saken