Kristoffersen sikret sin tredje strake seier

Henrik Kristoffersen jubler for en ny storslåmseier.

Henrik Kristoffersen jubler for en ny storslåmseier. Foto:

Av

Henrik Kristoffersen har virkelig løst koden i storslalåm. Lørdag sikret han og Rasmus Windingstad at det ble to nordmenn på toppen av pallen i Kranjska Gora.

DEL

Henrik Kristoffersen har virkelig løst koden i storslalåm. Lørdag sikret han og Rasmus Windingstad at det ble to nordmenn på toppen av pallen i Kranjska Gora.

Med en ledelse på 27/100 sekund fra første omgang rotet ikke Kristoffersen bort seierssjansen. Han slo Windingstad med 24 hundredeler.

Den norske dobbeltseieren kom som et lite sjokk. Windingstad hadde en 7.-plass som karrierebeste i verdenscupen før lørdagens renn i Slovenia.

Hadde det ikke vært for at Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut noen porter før mål, kunne det til og med ha blitt en spektakulær trippelseier for Norge. Marco Odermatt fra Østerrike tok den siste pallplassen.

Det er tredje gang på rad at Kristoffersen vinner i storslalåm. Nylig vant han VM-gull i disiplinen, mens det deretter ble en etterlengtet verdenscuptriumf i bulgarske Bansko.

Påskevær

Det er i slalåm man er blitt vant med å se Kristoffersen som en vinner, men etter mye nesten år etter år har han nå også brutt en barriere i storslalåm. Før VM-gullet i Åre hadde han ikke vunnet et internasjonalt renn som ikke var slalåm siden 2015.

Lørdagens seier er Kristoffersens 18. i verdenscupen, der 15 av dem har kommet i slalåm.

Det var perfekte forhold for Kristoffersen i den slovenske traseen. Han trives når det er påskevær, og i første omgang taklet han varm og saltet snø best av alle. Han skaffet seg en 27/100 sekunds luke på franske Alexis Pinturault.

I finalen holdt han unna for sensasjonen Windingstad, som hadde omgangens tredje raskeste tid. Til sammenligning hadde Kristoffersen bare 11. bestetid, men det var nok til å ta hjem nok en seier.

Hirscher skuffet

Marcel Hirscher kunne ha sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen lørdag. Østerrikes superstjerne hadde ikke dagen og endte uvanlig nok helt nede på 6.-plass. Han ble slått med 0,92 sekund.

Det var mange norske på sene startnummer i første omgang. Fabien Wilkens Solheim ble nummer 47 og greide ikke å ta seg videre. Trioen Timon Haugan, Bjørnar Neteland og Lucas Braathen kjørte ut.

Tåke gjorde at rennet ble utsatt i to timer. Søndag står slalåm på verdenscupprogrammet i den slovenske skimetropolen.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags