Henrik Kristoffersen tar grep etter skuffelsen i Sölden

Henrik Kristoffersen har ristet av seg skuffelsen etter 18.-plassen i Sölden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen har ristet av seg skuffelsen etter 18.-plassen i Sölden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Kristoffersen har ristet av seg skuffelsen etter 18.-plassen i verdenscupåpningen. Han trøster seg med at den verste bakken er unnagjort.

DEL

I mars vant Henrik Kristoffersen VM-gull i storslalåm, men under verdenscupåpningen i Sölden var han langt fra verdens beste.

– Nei, det er det ingen tvil om, sier 25-åringen fra Rælingen som kjørte inn til en 18.-plass i den østerrikske alpebyen i slutten av oktober. Han insisterer på at den dårlige opplevelsen fra Østerrike i oktober er ute av hodet.

– Jeg stresser ikke for at jeg hadde en litt dårlig dag. Alle kan ha det innimellom, det kan bare ikke bli for mange.

Han har vunnet i de fleste bakker, men aldri kommet på pallen i sesongåpningen i Sölden, en bakke han ser på som den vanskeligste av dem alle.

– I Sölden er halvparten flatt og halvparten bratt, og der det er bratt handler det om å bremse minst mulig. Men man må bremse og det har jeg aldri trent på. Og da blir heller ikke god på det.

Tar grep

– Er Sölden den verste bakken for deg, slik at du nå er ferdig med det verste?

– Ja, det er nesten sånn. Det er mye flatt der, sier ha og forklarer at de nå tar grep for å kjøre fortere i de flate partiene.

– Hadde det vært saltesnø (saltet snø) skulle jeg kjørt fort i uansett hvilken som helst bakke. Men når det blir sånn finkornet aggressiv snø som i Sölden har jeg alltid kjørt med skarpe kanter hele veien. Men når det er finkornet og flatt kan det lønne seg å ha litt sløvere kanter foran og bak, sånn at det slipper mer på flata. Det er noe vi kommer til å endre litt på. Så får vi håpe at det hjelper, spesielt der hvor det er flatt, sier Kristoffersen.

Stort forsprang

Kristoffersen sa før sesongstart at Alexis Pinturault er hans verste motstander i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen. Franskmannen vant storslalåmrennet i Sölden og sikret seg 100 verdenscuppoeng. Kristoffersens 18.-plass ga bare 13.

Nordmannen har ikke gjort seg opp noen tanker om hvor stort forsprang han kan tillate seg at Pinturault kan få, men ber om å bli trodd på at han ikke tenker så mye på det nå.

Han ønsker kun å vinne renn, og er klar på at dersom man vinner nok renn kommer trofeet av seg selv.

– Uansett er det ingen følelse som overgår å vinne et skirenn. Jeg har vunnet VM-gull, 18 verdenscupseire, har OL-medalje og mange pallplasser. Det kuleste er å vinne skirenn, uansett hvilket skirenn det er.

Neste mulighet til å vinne er i finske Levi, 24. november.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken