Franske Clément Noel lå på 6.-plass etter første omgang og kjørte inn til soleklar ledelse. Franskmannen kjørte lynraskt i finalen og kom inn til bestetid i omgangen. Det holdt til gull 61 hundredeler foran Johannes Strolz.

Solevåg lå som nummer tre etter første omgang og kom inn 70 hundredeler bak Noel. Han fulgte opp VM-gullet fra i fjor med en OL-medalje i Beijing. Opp til Strolz på sølvplass var det ni hundredeler.

– Kjør da, sa Solevåg i målområdet etter sitt bronseløp.

Kristoffersen gikk for gull

Kristoffersen ledet etter første omgang i OL i 2018, men kjørte ut i finalen og fikk medaljehåpet knust. Nå lå han som nummer to, to hundredeler bak Strolz, og slapp å kjøre som sistemann da det skulle avgjøres.

Kristoffersen gikk knallhardt ut fra start, men tapte nedover i løypa. I mål var han ni hundredeler bak Solevåg på bronseplass. De to nordmennene klarte ikke å levere like bra som de beste i finalen, og fikk henholdsvis 15. og 18. beste tid i finalen Strolz vant for øvrig med 13. beste tid i omgangen.

De to nordmennene i tet var forberedt på at det ville bli veldig oppkjørt før de satte utfor i finalen. Verken Kristoffersen eller Solevåg var helt fornøyd med egen innsats i første omgang. Det ble satt en løype som var betraktelig raskere i finalen.

Noëls løp viste også at det gikk an å kjøre fort sent i finaleomgangen.

– Jeg kan ikke legge meg ned og grine. Det er jeg som kjører for sakte, rett og slett, var Kristoffersens dom i intervju med Discovery.

McGrath og Braathen feilet

Solevåg er regjerende verdensmester i slalåm og har i tillegg en OL-bronse fra lagkonkurransen i 2018.

Kristoffersen har fra før slalåmbronse i OL fra 2014 og sølv i storslalåm i 2018. Han har også en VM-bronse i slalåm og gull i storslalåm.

Atle Lie McGrath lå på 14.-plass, men holdt på å kjøre ut tidlig i finalen. Han klarte å tråkke seg opp til porten og sette utfor igjen, men konkurransen var ødelagt.

Lucas Braathen kjørte ut i første omgang.