Christiansen til OL-finale

Rio de Janeiro, Brasil 20160812.
Sommer-OL i Rio 2016
Henrik Christiansen svømmer 1500 m fri kvalifisering.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rio de Janeiro, Brasil 20160812. Sommer-OL i Rio 2016 Henrik Christiansen svømmer 1500 m fri kvalifisering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Henrik Christiansen (19) fulgte tidelsdramaet fra pressesonen fredag. Han jublet vilt etter å ha sikret finaleplass på 1500 meter fri.

DEL

– Jeg er nervevrak og litt skjelven. Dette var fantastisk, sier Christiansen til NTB.

Han svømmer finalen natt til søndag norsk tid. Etter to nedturer på 200 og 400 meter kunne han skrike av glede i pressesonen.

Det ble meget spennende. Christiansen startet intervjurunden idet det siste kval-heatet startet. Han hadde avsluttet runden med TV og radio da det gjensto 250 meter. Da tok han seg en journalist-pause og stirret på bildene på en av de mange skjermene.

Spent

Den norske unggutten måtte vente på de offisielle tidene, men han regnet seg fram til at han nok var videre før resultatene kom opp på TV-skjermene.

Men marginen (62/100) var langt snauere enn hva hovedpersonen trodde.

Da NTB fortalte ham at det bare var snakk om snaut 7/10 som skilte ham fra å bli slått ut, ble han overrasket.

– Var det bare sju tideler? Å guri.

– Er OL reddet for deg på et vis nå?

– Det ble jo det. Dette er utrolig viktig. Jeg vei vet ikke helt hva jeg skal si. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Christiansen.

Tungt

Han ble nummer 17 på 400 meter og fikk 40.-plassen på 200-meteren. Etter begge konkurransene kunne han ikke peke på noen god grunn til at det gikk langt under forventningene.

Dermed var en med et stort press han kastet seg ut i bassenget fredag.

– Jeg gjør løpet akkurat som jeg må gjøre det. Jeg er offensiv ut, og en periode der svømmer jeg utrolig godt, sier Christiansen. (©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken