Christiansen etter EM-sølvet: – Så ikke den komme

SØLV INTET NEDERLAG: Henrik Christiansen gratuleres etter han tok sølv i finalen på 400 m fri under EM i London. Selv haddde han ingen forventinger før mesterskapet. FOTO: NTB SCANPIX

SØLV INTET NEDERLAG: Henrik Christiansen gratuleres etter han tok sølv i finalen på 400 m fri under EM i London. Selv haddde han ingen forventinger før mesterskapet. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LONDON, ENGLAND: For Henrik Christiansen (19) er langbane-EM såpass underlagt OL at han ikke har spisset formen. Men selv uten å være i toppslag sto den smått overraskede Lillestrøm-karen på seierspallen.

DEL

Andreplassen på 400 meter fri er Skjetten-svømmerens første seniormedalje i et langbanemesterskap. Etter at han i desember tok bronse på 1.500 meter under kortbane-EM i Israel, ble OL-forventningene skrudd betraktelig opp.

De ble ikke akkurat noe mindre etter mandagens EM-sølv.

– Jeg så ikke den komme. Jeg er ganske overrasket. Vi har ikke toppet noe form inn mot dette mesterskapet, sier Christiansen til Romerikes Blad.

Og det merket han også under løpet.

– Jeg kjente at jeg ikke fikk åpningen så litt som når jeg er i toppform. Jeg følte meg litt seig.

Gjevere

Men til tross for at OL er prioritet nummer én for hele eliten, var det ikke noen svekket konkurranse Christiansen møtte.

– Favoritten røk ut i forsøket, der vet jeg ikke hva som skjedde. Men Gabriele Detti (vinneren fra Italia) er absolutt en medaljekandidat i OL. Etter å ha satt tidene, skjønner jeg at det er mye å gå på for meg selv også.

Finaletiden 3.46,49 er et tidel bak hans norsk rekord.

Et langbanemesterskap har også høyere status enn kortbane-. Å kunne gå opp på pallen der er noe ekstra.

– En sølvmedalje er over all forventning. Og dette er hakket gjevere enn den forrige også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LONDON, STORBRITANNIEN 20160516.
Henrik Christiansen (t.v) fra Norge med sølv etter finalen på 400 m fri under svømme EM i London. I midten Gabriele Detti fra Italia med gull og til høyre Peter Bernek Ungarn med bronsje.
Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

LONDON, STORBRITANNIEN 20160516. Henrik Christiansen (t.v) fra Norge med sølv etter finalen på 400 m fri under svømme EM i London. I midten Gabriele Detti fra Italia med gull og til høyre Peter Bernek Ungarn med bronsje. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto:

To forsøk

Christiansen har ikke tenkt til å holde nasjonaldagen hellig. Allerede tirsdag morgen skal han svømme forsøk på to distanser, både 200- og 1.500 meter fri.

1.500 meterfinalen går onsdag kveld. Torsdag er det forsøk på 800 meter fri med en mulig finale fredag kveld.

– Jeg har egentlig ingen spesielle forventninger til det som skal skje resten av mesterskapet. Jeg vet ikke helt hvor skapet står. Jeg skal bare gjøre det jeg skal og ha det gøy.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags