Christiansen svømmer for sin første VM-medalje

MEDALJESJANSER: Henrik Christiansen jakter sin aller første VM-medalje.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

MEDALJESJANSER: Henrik Christiansen jakter sin aller første VM-medalje. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

WINDSOR, CANADA: Natt til mandag kjemper Henrik Christiansen (20) om å ta sin aller første VM-medalje i karrieren på 1500 meteren i kortbanemesterskapet.

DEL

Etter å ha misset i 400 fri-finalen med marginer tidligere i mesterskapet, revansjerte Lillestrøm-gutten seg skikkelig og hadde null problemer med å ta seg til finalen på 1500 meteren i kvalifiseringsheatet lørdag.

Med tiden 14,33,13 hadde Christiansen femte beste tid, med bare tre sekunder opp til Taehwan Park som var nest best.

Italieneren Gregorio Paltrinieri var raskest, og er den store favoritten før finalen. Han slo Christiansen med nesten ti sekunder.

Windsor i Canada ligger seks timer bak norsk tid, og finalene på avslutningsdagen starter 18.30 lokal tid. Det betyr at Christiansen skal svømme for VM-medalje i natt, norsk tid.

– Fra 400 meteren ser vi blant annet at inngangen til vendingene var god, men utgangen var dårlig. I forhold til tidligere løp anslår vi at han tapte opp mot to sekunder der, i tillegg gikk han nok litt for hardt ut. Dette er ting som kunne ha blitt korrigert til en finale, men som vi nå må jobbe med for å optimalisere til 1500 meteren, sa landslagssjef Petter Løvberg til Romerikes Blad tidligere denne uken.

LES HELE SAKEN HER:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags