Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektøren: Den jevne stigningen betyr at tiltakene virker

Tallene på registrerte koronasmittede og antall døde personer med påvist koronasmitte stiger jevnt. Det betyr at tiltakene virker, ifølge helsedirektøren.

Det er nå 4.102 registrerte tilfeller av koronasmitte i Norge. Det siste døgnet er det registrert 257 nye tilfeller. 25 personer er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

– Det at vi fremdeles har en jevn stigning, betyr at tiltakene som vi har iverksatt, virker, sier direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til NRK.

– Og det gjør at helsetjenesten i kommunene og i sykehusene får bedre tid på å forberede seg, bygge kapasitet og få på plass smittevernsutstyret vi trenger i Norge, sier han videre.

Guldvog, som nettopp er kommet ut av karantene, sier at regjeringen i neste uke vil ta stilling til om de nåværende tiltakene skal videreføres etter påske.

– Og vi som da gir råd til regjeringen, jobber intenst med å finne det beste kunnskapsgrunnlaget. Vi ser på effekten av de ulike tiltakene, undersøker de samfunnsøkonomiske virkningene og hva man kan gjøre når det gjelder skoler og barnehager, sier han.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken