Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektoratet vil innføre koronatesting på flyplasser og på grensa

Helsedirektoratet jobber med å etablere koronatestsentre på grenseoverganger, flyplasser og havner i Norge.

– Vi er i samarbeid med relevante parter for å etablert testing på sentrale ankomststeder som flyplasser, havner og grenseoverganger, sier kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Hun kan ikke si når disse sentrene etableres.

Bergen kommune opplyser torsdag at en koronateststasjon opprettes på Bergen lufthavn. Teststasjonen skal driftes av Bergen legevakt som allerede har startet forberedelser av dette.

Arbeiderpartiet er fornøyd med tiltaket.

- Arbeiderpartiet er glad for at det nå jobbes med å få koronatesting på våre største flyplasser og grenseoverganger, slik vi har tatt til orde for. Det haster med å få dette på plass når vi ser at langt flere reiser til og fra landet vårt nå. Vi må få kontroll på smitten igjen, og dette vil være et godt tiltak for å klare det, sier stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland.

Fungerende kommunelege i Ullensaker og smittevernlege på OSL, Tom Sundar, opplyser til RB at han er kjent med etableringen av koronateststasjon på hovedflyplassen.

– Jeg er innkalt til et møte i morgen tidlig sammen med aktører som Helsedirektoratet, FHI, politiet og andre, forteller Sundar.

Les også

Bergen oppretter teststasjon på flyplassen: – Vi er i dialog med nasjonale myndigheter når det gjelder Gardermoen

Kommentarer til denne saken