Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektoratet: Start turen hjemme, ikke fra fulle parkeringsplasser

I strålende vårsol var det svært mange som tok en tur ut i frisk luft lørdag. Helsemyndighetene ber om man ikke starter turen fra overfylte parkeringsplasser.

– Mange kan oppleve brakkesyke. Det blir mye tid inne og hjemme, og da er det viktig å si at det er fullt mulig å komme seg ut, med unntak av dem som er syke og i isolasjon. Kom dere ut, gå på tur. Frisk luft er viktig for fysisk og mental helse, slår divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet fast på en pressekonferanse lørdag.

Men samme regler om å holde avstand til andre folk gjelder i naturen som ellers.

– Turen bør starte hjemmefra når man går ut døra, ikke med kollektivtransport eller fra fulle parkeringsplasser. Gå i stedet for å ta bilen hvis alternativet er overfylte parkeringsplasser, sier hun.

Hold avstand

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet synes det virker som om folk stort sett er flinke til å holde den angitte avstanden.

– Det å bare passere noen utendørs innebærer ikke samme smitterisiko som å oppholde seg samlet og nær over en viss tid. Men det vi har sagt er at det er viktig å holde en avstand på rundt to meter, sier hun.

Kommentarer til denne saken