Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektoratet advarer etter hjemmefester – slik har det gått på Romerike

Over hele landet måtte politiet bruke store ressurser på å stoppe hjemmefester lørdag. På Romerike er politiet fornøyd.

– Jeg synes ikke dette var så ille. Inntrykket mitt er at de aller fleste hører på rådene, men så er det noen som sklir ut og noen få som gir blaffen, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

Søndag gikk Helsedirektoratet ut med en bekymring knyttet til at politiet måtte rykke ut til hjemmefester natt til første påskedag.

– Vi er bekymret for at unge mennesker ikke forholder seg til regelen om ikke å samles mer enn fem personer og å holde god avstand. Når man avholder fest, bryter man med dette og utsetter andre for smitterisiko. Vi har sett flere eksempler på at hjemmefester kan medføre veldig stor smittespredning hvis noen av deltakerne er syke, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG.

– Vår klare oppfordring er: Hold avstand, ingen fest, sier han.

På Romerike har det også kommet inn flere meldinger knyttet til støy, men operasjonslederen er klar på at politiet ikke har opplevd det som et stort problem i påsken.

– Vi oppfordrer selvsagt alle til å følge rådene, sier han.

Operasjonsleder Sandberg opplyser om disse tilfellene natt til søndag:

  • Klokka 23.19 fikk politiet inn melding om støy og høy musikk på Årnes. Da politiet kom fram var det ifølge Sanberg helt stille. Politiet tok en prat med dem som var på adressen og ga dem et pålegg om å være stille.
  • Rett over klokka 01 fikk politiet inn meldinger om støy fra Kløfta. Politiet var på stedet og ga pålegg om å være stille til klokka 08.00.
  • Klokka 02.11 fikk politiet melding om ungdommer som festet og høy musikk på Maura. Politiet ga dem pålegg om å være stille resten av natta.
  • En time senere fikk politiet melding om musikk og fest på Dal. Det var imidlertid stille da politiet kom fram.

Kommentarer til denne saken