Johaug startet søndagens etappe i Ski Tour med et forsprang på hele 46 sekunder til Heidi Weng på 2.-plass og hadde ingen problemer med å øke forspranget både på etappen og i touren sammenlagt.

– Jeg er veldig stolt av meg selv i dag. Jeg er veldig fornøyd med å være på 1.-plass og også ha Ingvild og Heidi på pallen sammen med meg. Så det var nok en gang en veldig bra norsk dag, sa Johaug til arrangøren.

Weng startet etappen to sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg. De to gikk sammen fra start og fikk følge av svenske Ebba Andersson, som kunne hindre norsk tapetsering av pallen.

Nesten minuttet etter at Johaug hadde vunnet, spurtet de tre bak om seieren. I spurten var Weng raskest, mens Østberg knep tredjeplassen og sikret trippel norsk.

Økte og økte

Allerede etter 0,6 kilometer hadde Johaug økt ledelsen med fem sekunder og viste at hun ikke hadde tenkt å ligge på latsiden tross det store forspranget.

Forspranget bare økte og økte ned til resten. Etter 6,6 kilometer var Weng, Andersson og Østberg over minuttet bak.

Det var tøffe forhold i Östersund med mye snø, så Johaug klarte ikke å holde det høye tempoet helt til mål, men selv om hun tapte litt tid de siste kilometerne, økte hun totalt.

I mål til slutt endte hun 57,4 sekunder foran Weng, som spurtslo Østberg i duell om 2.-plassen. Andersson måtte nok en gang innse at hun endte på den sure fjerdeplassen.

Knalltøff sprint

Neste etappe i nyvinningen Ski Tour 2020 er en knalltøff sprint i Åre tirsdag. De siste 250 meterne går i bratt motbakke.

Johaug har ikke hevdet seg i sprint denne sesongen, men ligger likevel veldig godt an med tanke på en sammenlagtseier i touren.

Ski Tour avsluttes i Trondheim 23. februar, men før det skal løperne også gjennom en etappe på 38 kilometer som krysser landegrensen fra Sverige til Norge.