– Nå smiler jeg igjen!, utbryter Cecilie Lyngby når Romerikes Blad konfronterer henne med med at hun midlertidig får tilbake førerkortet.

Torsdag i forrige uke deltok flere hundre biler i kjør sakte-aksjonen mot økte bompenger. Bilene kjørte fra Hellerudsletta til Frognerparken.

Det deltok rundt 500 biler i aksjonen og Veitrafikksentralen kunne melde om meget saktegående og unormalt lange køer på E6.

Initiativtaker Lyngby ble stoppet av politiet og midlertidig fratatt førerkortet.

«Takk til dere som sperret veien, dette har jeg vært tydelig på hele veien. Nå mistet jeg sertifikat og har sittet i avhør med politiet. Jeg er anmeldt. Da blir det ikke flere bilaksjoner arrangert av meg,» skrev Lyngby på Facebook torsdag kveld.

Lyngby ble stoppet av politiet, mistenkt for uaktsom kjøring. Grunnen skulle primært være at en ambulanse var forhindret, noe hennes advokat senere fikk avkreftet av en ambulanseleder. Tjenestemannen beslagla førerkortet på stedet.

– Denne episoden har tynget meg veldig

Men tirsdag har altså Cecilie Lyngby mottatt en kjennelse fra politiet som opphever midlertidig tilbakekalling av førerrett og beslag av førerkort.

 

–Jeg har hatt en lang og hyggelig samtale med politiet i dag hvor de virkelig lyttet til meg. De kan fortsatt gi meg en bot, og i prinsippet ta fra meg førerkortet, men jeg velger å tenke positivt og håper at saken nå legges død. Denne episoden har tynget med veldig og føltes ubehagelig da jeg aldri tidligere har vært borti politiet, forteller hun.

–Jeg har ikke sovet siden dette skjedde. Nå er jeg veldig lettet. Alle sier jeg bør feire med champagne i kveld, men jeg drikker jo ikke alkohol, så jeg feirer i stedet med en god natts søvn.

– Jeg ønsker overhodet ingen disputt med politiet. Jeg vil ha politiet på min side og er svært opptatt av å opptre på riktig måte. Vi er alle mennesker og det er lov å gjøre feil. Nå kan jeg forhåpentligvis fokusere på det som faktisk er saken.

Orker ikke "Fuck MDG"

Lyngby sier videre at hun følte at mange hadde en agressiv tilnærming til kjør sakte-aksjonen.

– Du skrev på Facebook at det ikke blir noen flere bilaksjoner på deg etter det som skjedde. Står du ved det?

– Det blir ingen flere bilaksjoner på meg, nei. Det tror jeg folk forstår. Jeg kan invitere politikere til piknik hvor vi kan ha konstruktive samtaler. Jeg orker ikke all skrikingen og rop som "Fuck MDG". Dette er politikk og da må man kunne diskutere og være enige om å være uenige.