8 ting å gjøre i helga

Få billetter igjen: Etter 10 år med hyllestshowet til den britiske supergruppa Queen blir det nå satt et endelig punktum med en helaftens jubileumsforestilling med Åge Sten Nilsen i spissen.

Få billetter igjen: Etter 10 år med hyllestshowet til den britiske supergruppa Queen blir det nå satt et endelig punktum med en helaftens jubileumsforestilling med Åge Sten Nilsen i spissen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det absolutt siste sjanse til å se Åge Sten Nilsen og hans hyllestshow til Queen. I kveld, fredag, inntar han og hans ensemble Lillestrøm kultursenter.

DEL

Siden starten har ulike versjoner av «The Show Must Go On» blitt sett av mer enn 400.000 mennesker rundt i Norge.

Åge Sten Nilsen har fortsatt med seg det samme bandet og krydrer som vanlig showet med dansere, statister og spesialeffekter. Det blir gjenhør med mange av de store klassikerne, men halvparten av showet består av «nye» låter som aldri før er framført på scenen av Åge & co.

Publikum får høre blant annet smakebiter fra bandets aller første utgivelser, i tillegg til versjoner av låter fra det siste albumet, «Made in Heaven», som først ble utgitt etter Freddie Mercurys død i 1991.

Lillestrøm kultursenter i kveld, fredag.

Med turlaget på tur

Ullensaker turlag har siden oppstart i 2015 vervet intet mindre enn 750 medlemmer, og søndag førstkommende inviteres det til «kom deg ut-dag» ved Nordbytjernet fra 11.00. Denne dagen etableres også «Barnas Turlag» i Ullensaker. Det blir jakt på poster rundt tjernet, (premie til barna), natursti, førstehjelp på tur og andre aktiviteter. Griller fyres opp, og det spanderes ei pølse eller to samt litt varm drikke. Men ta med matpakke.

Nordbytjernet, Jessheim, søndag 11.00.

Sceniske smakebiter

I forbindelse med Eidsvoll amatørteaters 40-årsjubileum i 2018 framføres en kabaret i Eidsvoll prestegård. Kabareten har fått tittelen «Gylne øyeblikk» og er akkurat det; minneverdige scener fra noen av teatrets produksjoner gjennom årene.

Det vil bli vist scener fra bl.a. «Peer Gynt», «Jeppe på Bjerget», «Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe», «Den innbilt syke», «Den stundesløse» (bildet) , «Spelemann på taket», «Oklahoma» og «Kjære Løgnhals».

Eidsvoll prestegård, i kveld, fredag kl. 18

Trikkeskinnene venter!

Makan til vinter! Ikke noe lure på denne helgen om du kan stå oppreist og har ski i boden. Over hele Romerike lokker dype trikkeskinner av noen skiløyper på den turglade. I tillegg har de fleste – om ikke alle – markastuene dørene åpne. Du kan lese mer om alle turmulighetene på: skiforeningen.no

Lyden av 50-tallet

Med sitt band West Coast Quintet bringer Eckhard Baur lyden av og historien til to av jazzens legender fra 1950-tallet; barytonsaksofonisten Gerry Mulligan og trompetisten Chet Baker. Bandet består for øvrig av Håvard Fossum, Stig Hvalrygg, Per Husby og Thorstein Ellingsen.

Lillestrøm, Scene 5, lørdag kl. 14

Magiske "The Wiz"

Torsdag var det norgespremiere på Ullensaker teaters familiemusikal «The Wiz», basert på «Trollmannen fra Oz». Med høyt tempo og mye humor blir handlingen drevet fram av soulinspirert musikk, heftig dans og sang og fargerike kostymer og kulisser.

RBs anmelder ga musikalen terningkast fem. Les anmeldelsen her

Ullensaker kulturhus i kveld, fredag kl. 19 og lørdag og søndag kl. 18

Rælingskvelden i ny drakt

I år er Rælingen musikklag husorkester. I tillegg til å spille egen musikk er korpset med og akkompagnerer solistene og koret som opptrer. Kveldens program er tettpakket med musikalske godbiter. Klarinettisten Mathias Sellevold er bare 15 år, men har allerede gjort seg bemerket i nasjonale konkurranser.

Publikum kan forvente bakoversveis når han spiller filmmusikk av John Williams. Bakoversveis blir det nok også når Rælingens egen soul-dronning kommer på scenen. Anne Marte Slinning har sunget med bl.a. SKRUK, Ytre Suløens Jassensemble, Brass Brothers og Magnolia Jazzband!

På lørdag skal musikklaget få lov til å være «bandet» hennes, sammen med Kor i Lia, i en forrykende Aretha Franklin-tolkning. Musikklaget skal også få bryne seg på Rælingens store operahelt! Helge Rønning har opptrådd på alle de store operascenene i Europa, men denne kvelden dropper han ariene og byr heller på crooner-jazz.

Marikollen kultursal, lørdag kl 18

100 år med Vera Lynn

I 2017 fylte Vera Lynn 100 år, og med denne forestillingen ønsker Underholdningsvogna å fortelle historien om Vera Lynns spennende og innholdsrike karriere. 

Den dyktige trioen består av de sprudlende damene Maiken Stølan Kroken fra Gjerdrum, Kjersti Vatnan Ekman fra Haga og Benedicte Barra fra Sotra. Alle har høyere utdanning innen sang, dans og musikk samt mange års erfaring fra teater, TV-produksjoner og storband. 

Vera Lynns karriere startet i London allerede da hun var 7 år gammel, og i ungdomsårene turnerte hun med de største og mest populære storbandene. Da 2. verdenskrig brøt ut fikk sangerinnen sitt eget radioprogram (Sincerely Yours) på BBC hvor hun leste opp brev fra soldater ute i felten, og meldinger fra mødre og koner som skulle nå ut til de som kjempet i utlandet. Under hele krigen reiste den uredde og jordnære sangstjernen verden rundt for å oppmuntre de allierte troppene med sin sang. 

De mest kjente låtene «We’ll meet again» og «White Cliffs of Dover» er kjent for flere generasjoner i hele verden. Tretti år etter krigen ble sangerinnen adlet av den britiske dronningen og fikk tittelen Dame Vera Lynn. Det var ikke før etter krigen at Norge for alvor fikk kjennskap til Vera Lynn og hennes hitlåter da det ble lov til å høre på radio igjen. Stjernen besøkte Norge i 1969 hvor hun gjestet det populære festivalen «Momarken» som ble kringkastet og sendt på NRK. 

Ullensaker kulturhus, matinéforestilling i Sal Vesong, fredag kl 13.
 


 
 

De tre sprudlende damene i Underholdningsvogna hyller sangstjernen Vera Lynn.

De tre sprudlende damene i Underholdningsvogna hyller sangstjernen Vera Lynn. Foto:

Artikkeltags