Gå til sidens hovedinnhold

Helga Flatland kommer til Rælingen bibliotek

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Helga Flatland kommer til Rælingen bibliotek tirsdag 21. januar kl. 19.00, og bokbades av biblioteksjef Pia Løfshus.
I løpet av våren skal vi ha en ny serie med bokbad på Rælingen bibliotek, der vi fokuserer på nyere norsk krigslitteratur.

Rælingen bibliotek mener det er positivt at det skrives mye om vanskelige tema som krig. I senere tids krigslitteratur får vi et nyansert innblikk i hvordan menneskers valg påvirker deres eller slektningers liv. Dette ønsker vi å se nærmere på. Gjennom samtaler med forfatteren ønsker vi å trekke frem forskjellige vinklinger deres bøker er skrevet på. Hvorfor har de valgt å skrive som de gjør? Hvilke valg har de måttet ta underveis? Hvordan har deres bøker blitt mottatt, og hvilke reaksjoner har de hatt på mottagelsen? Vi benytter oss av både fagbøker og skjønnlitterære bøker.

Først ut i rekken er forfatter Helga Flatland, som har skrevet Bli hvis du kan-trilogien. Bøkene handler om fire kamerater som verver seg til de norske styrkene i Afghanistan. Tre av guttene returnerer ikke til fedrelandet.


De andre bokbadene blir følgende datoer:
11. februar der forfatter Anne Hege Simonsen forteller om sin Marie Hamsun-biografi: Kjærlighet og mørke.
24. mars får vi besøk av veteranen Kim Søderstrøm som har skrevet boka Veteran: norske soldater i utenlandstjeneste forteller. Liv G. Bryne, som har deltatt med sine erfaringer i boka deltar også.
29. april kommer Demian Vitanza hit. Han har skrevet boka Dette livet eller det neste.

Mer informasjon om alle disse fire bokbadene finner du på nettsiden iRælingen.no.
Bokbadene er sponset med midler fra Fritt Ord.

Velkommen til oss!

Kommentarer til denne saken