TV 2 var først ute med nyheten onsdag morgen. Like etter kom bekreftelsen fra Norges Fotballforbund (NFF).

Riise får med seg flere kjente fjes fra romeriksfotballen i sitt støtteapparat. Det skal blant annet bestå av tidligere LSK Kvinner-trener Monica Knudsen og nåværende keepertrener i LSK Jon Knudsen.

Ingvild Stensland blir også med i trenerteamet. Hun har det siste året vært trener for Norges U23-landslag.

Den meriterte fotballtreneren fra Momoen ledet nylig Norges J19-landslag til EM-sølv. Hun har tidligere trent Team Strømmen, USAs landslag, LSK Kvinner, Englands landslag og det britiske OL-landslaget.

Romerikes Blad har forsøkt å komme i kontakt med Riise uten hell.

– Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Hege Riise i NFFs pressemelding.

Les også

Det naturlige valget

VM-kvalifisering venter

Riise leder landslaget allerede i VM-kvalikkampen borte mot Belgia 2. september og hjemme mot Albania fire dager senere. Med uavgjort eller seier mot Belgia er Norge klare for neste års VM.

– Det blir hektisk, men vi skal bruke tiden nå til å preppe inn mot de første kampene. Alle skjønner hva de kampene betyr, og vi ser nå alle Belgias kamper fra EM og på hvordan vi skal slå dem, sier hun i pressemeldingen.

Landslaget leder sin kvalifiseringsgruppe med tre poeng ned til gruppetoer Belgia. Sluttspillet er i Australia og New Zealand neste år, og avgjør blant annet hvem som får være med i Paris-OL om to år.

– Jeg regner med at det kommer en revansjelysten gjeng etter EM. Det er, slik jeg har forstått det, fortsatt god stemning i spillergruppa. Det skal vi bygge videre på, forklarer den nye landslagssjefen.

– Gleder oss

Riise er klar på hva landslaget må jobbe med framover.

– Når man ser på de beste EM-lagene må vi erkjenne litt hvor vi står nå og jobbe ut fra det. Vi må dyrke det vi er gode på og være kyniske nok på å ta vekk det motstanderne er gode på.

– For oss blir også mellomfasejobbingen og kontakten med klubbene viktig. Jo mer vi kan være klubbenes forlengende arm på referanser, jo bedre er det. Vi trenere kommer inn med masse glød og tro, og gleder oss veldig til å sette i gang, avslutter Riise.

Fotballpresident Lise Klavenes sier i pressemeldingen at forbundet er stolt over å kunne presentere Riise som landslagssjef.

– Heges trenerprofil og spillestilprinsipper er godt forankret i Norges fotballkultur og NFFs sportsplan, samtidig som hun har god erfaring med at moderne fotball også krever fleksibilitet i spillet, en evne til å overraske motstandere, sier Klavenes.

– Veldig godt valg

Etter årets EM-fadese, var flere av fotballekspertene raskt ute med å presentere Riise som den mest aktuelle erstatteren for avgåtte Martin Sjögren. Blant annet RBs fotballekspert Kjetil Rydje var klinkende klar i sin vurdering.

– Hun har både spiller- og trenererfaring fra det aller høyeste nivået. Det er få, om noen, som kan skimte med noe tilsvarende fra sine spiller- og trenerkarrierer. Hvis valget faller på Hege, så har de gjort et veldig godt valg, sa Rydje tidligere i sommer.

– De har sikkert andre kandidater oppe til vurdering, men jeg klarer ikke å se noen som er sterkere, som kjenner kvinnefotballen så godt og som vet hva en sånn jobb krever, fortsatte han.