Haugesund-spiller Torbjørn Kallevåg vil sannsynligvis signere en halvårskontrakt med LSK. Åråsen-klubben har kommet til enighet med både Haugesund og spilleren, men den medisinske testen gjenstår og den skal gjennomføres torsdag.

Det var VG som først omtalte overgangen.

Det har lenge vært kjent at LSK-spiller Ifeanyi Mathews kontrakt går ut 31. juli og Kallevåg kommer inn og tar hans plass i LSK-stallen.

– Vi har visst at Mathew skulle forlate oss og hadde i utgangspunktet ikke midler til å hente spillere før koronakrisa kom. Det har heller ikke forandret seg, men fordi vi har fått solidaritetsmidler i etterkant av Fredrik Guldbrandsens overgang fra Molde til Salzburg, så har vi fått frigjort noen begrensede lønnsmidler, sier sportssjef Simon Mesfin til rb.no.

Gratis overgang

LSK betaler heller ikke overgangssum for Kallevåg i denne omgang.

– Vi betaler ingenting nå, men vi har inngått en bonusavtale med FKH, som utløses dersom noen vilkår slår inn og han fortsatt spiller i LSK neste år forklarer han.

Sportssjefen er fornøyd og glad for signeringen:

– Han har fått et godt stempel av sine tidligere trenere. Han er en anvendelig, lojal og treningsvillig spiller. Og ikke minst veldig ambisiøs. Vi ser ikke på han som en ren erstatter for Mathew, i utgangspunktet er han en indreløper, eller kant. I de posisjonene har han scoret mye mål for både Vard og Hødd, sier Mesfin.

Kallevåg har de to siste sesongene spilt 35 seriekamper fra start og 12 som innbytter for Haugesund med henholdsvis Eirik Horneland og Jostein Grindhaug som trenere.

Vraket eliteserieklubber

Også andre klubber skal ha vært ute etter Kallevåg. Etter det RB-sporten kjenner til har både Mjøndalen og Bodø/Glimt vist interesse for 27-åringen før han valgte LSK.

Overfor VG forteller 27-åringen hvorfor valget endte på LSK:

– Jeg ser et enormt potensial i LSK, og et veldig spennende prosjekt. Det har kommet inn et veldig dyktig trenerteam der, og det er en veldig kul klubb med en enorm fanskare.