Det opplyser politiet onsdag.

– Politiets hovedprioritet har hele tiden vært å finne Anne-Elisabeth Hagen, finne ut hva som har skjedd med henne og - om mulig - stille gjerningspersoner til ansvar. Politiet har derfor brukt store ressurser på å søke etter henne. Vi har i etterforskningen rådført oss med internasjonal spisskompetanse på søk etter fornærmede i kriminalsaker., sier politiinspektør Agnes Beate Heimø i en pressemelding.

I jakten på å finne Anne-Elisabeth Hagen har derfor politiet kartlagt godt over 100 steder – både i Norge og i utlandet.

– Med utgangspunkt i gjennomgang og analyse av informasjonen i saken er det kartlagt 122 ulike lokasjoner både i Norge og i andre land. Disse stedene har blitt vurdert og prioritert med tanke på sannsynlighet for at Anne-Elisabeth Hagen kan befinne seg der. Politiet har på ulike måter undersøkt en rekke av disse stedene, opplyser politiinspektøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Høyt prioritert

Neste lørdag har det gått to år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien. Saken ble som kjent først etterforsket som en kidnappingssak, men siden sommeren 2019 har politiet hatt en hovedhypotese om at trebarnsmoren er drept.

– Saken etterforskes fortsatt bredt, og det pågår et stort antall hypoteseuavhengige etterforskingsskritt. Drapshypotesen fremstår fortsatt som den mest sannsynlige, men hypotesen om kidnapping er ikke utelukket og det jobbes fortsatt aktivt med denne.

28. april ble Anne-Elisabeth Hagens ektemann, forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen, pågrepet og siktet for drap. Han har hele tiden nektet straffskyld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I dag, nærmere to år etter forsvinningen, opplyser politiet at de fortsatt jobber på spreng med saken. De opplyser samtidig at deres hovedmål er å finne ut hva som har hendt med Anne-Elisabeth Hagen, og hvem som er ansvarlig for hennes forsvinning.

– Saken er høyt prioritert i Øst politidistrikt, og vi har fortsatt betydelig bistand fra Kripos og andre særorgan. Mellom 30 og 40 personer jobber med saken pr dags dato, opplyser Heimø.

Det kommer også fram av pressemeldingen at etterforskningen har kostet 26,1 millioner kroner i merutgifter siden 31. oktober 2018 og fram til i dag.

Ikke identifisert

I juli i år gikk politiet ut med en etterlysning av en mann som formiddagen den 31. oktober 2018 ble fanget opp av flere overvåkningskameraer i nærheten av Sloraveien.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

12. oktober i år opplyste politiet at de trolig har identifisert jakken mannen hadde på seg, men hvem den mystiske mannen er har politiet fortsatt ikke kommet til bunns i.

– Det er utført flere etterforskingsskritt for å identifisere ham, blant annet er det gjennomført rekonstruksjoner for å avdekke mannens høyde. Resultatet av undersøkelsene knyttet til mannens høyde er ikke klare. Selv om det kan være naturlige årsaker til at mannen ikke har meldt seg, finner politiet det mistenkelig at han ikke har tatt kontakt, sier politiinspektør Heimø.

Dette er ruten til det ukjente vitnet

  • Strekningen Lørenskog Ishall – området Langvannet:

Kl. 10.22 kommer mannen sannsynligvis fra parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole. Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet.

  • Strekningen området Langvannet – Lørenskog Ishall:

Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall. 28 minutter etter siste observasjon ved Langvannet, blir mannen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang.