Gå til sidens hovedinnhold

Har funnet drømmelyd

Artikkelen er over 6 år gammel

Flateby: Jim Bergets drøm om innspillingsstudio er en realitet. Nå leiter han etter spennende artister med prosjekter å jobbe med.

Drømmen om et ordentlig studio ble født da han var ferdig utdannet jazzmusiker fra Leeds i England i 2003.

– Jeg har bygget meg sakte, men sikkert opp til dette, sier han og ser seg om i Flateby Studio, Bergets realiserte drøm og visjon av et studio.

–Det har kostet mange timer, mye dugnadshjelp og en god slump penger, sier han.

Akustikken er vitenskapelig skapt, og mikrofonparken og andre komponenter er møysommelig bygget opp.

Det meste på plass

– Jeg har heller spart penger for å kjøpe en god mikrofon enn å kjøpe to dårlige, sier han.

– Og nå er det meste på plass?

– Ja, det jeg har jobbet mot i mange år er nå oppe og står, og her er det mulig å få til veldig gode opptak, sier 37-åringen, som selv er musiker – en rolle han ikke har praktisert i stor grad de siste årene.
– Jeg er jo musiker selv, og nå klør det i fingrene etter å spille mer enn det jeg har gjort de siste årene, sier han.
 

Gode prosjekter

Flatcity Studio har vært i virke i to år, men nå er Berget klar med flere spennende prosjekter med innspillingssugne artister og band.

– Jeg har hatt en jevn strøm av jobber siden 2012, men jeg føler at tiden er inne til å gå litt bredere ut nå, sier Berget.

– Hva slags prosjekter kan passe hos deg?

– Jeg har produsert og spilt inn alt fra jazz og visesang til tung metall og hiphop. Sjanger spiller mindre rolle, og jeg tror utdannelsen min og bakgrunnen som musiker gjør at jeg er i stand til å tenke muligheter i større grad enn begrensninger innenfor en sjanger, sier han.

Berget har også jobbet fram arrangementer til artister som kommer med en skisse laget på piano eller gitar, og han har også bidratt som musiker på flere av produksjonene som er spilt inn i Flatcity Studio.
 

Risikosport?

I en tid der platesalg ikke er spesielt god butikk, har Jim Berget valgt å bygge et studio han så i drømmene sine.

– Du satser der andre gir seg eller trapper ned?

– Ja, det kan du kanskje si. Samtidig er det ikke veldig mange steder på Romerike hvor man kan spille inn i et veldig godt utstyrt studio, og det er mange som driver med musikk på et høyt nivå på Romerike.

– Er det dyrt å booke seg inn i Flatcity Studio?

– Det avhenger helt av prosjektet. Jeg er lydhør og interessert i å snakke seriøst om prosjekter folk måtte ha, være seg om det er to sanger eller et helt album det er snakk om. Prisen avhenger av prosjektet, for å si det veldig enkelt.

– Hva gjør at du og ditt studio skiller seg ut?

– Bakgrunnen min og at dette er et studio der alt er nøye gjennomtenkt i byggeprosessen – og i tillegg er utstyret av veldig god kvalitet. Folk trives her og det er god stemning her inne.

Kommentarer til denne saken