Det melder NRK tirsdag kveld.

Mandag valgte politiet å gå ut med flere spor knyttet til kryptovaluta og hvordan de mente gjerningspersonene bak forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen hadde planlagt den kriminelle handlingen i flere måneder før kvinnen forsvant.

I VG som omtalte opplysningene først ba politiet publikum om hjelp til å komme med tips om hvem som kunne innehatt kompetansen til å gjennomføre kryptovaluta-opplegget allerede i 2018.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kjenner seg igjen i dette oppsettet – disse særkjennene med hvilke vekslingsbørser som er benyttet, hvilke valutaer som er benyttet, hvilken bitcoin som er brukt også videre, sier påtaleleder, politiinspektør Gjermund Hanssen til NRK.

Politiet opplyser at det er brukt flere former for kryptovaluta for å legge grunnlaget for både kommunikasjonen og hvordan pengene skulle overføres til dem. Hanssen nevner bitcoin, monero og den hittil ukjente valutaen dash.

Målet med å gå ut med informasjonen er at politiet mener gjerningspersonene i 2018 hadde en svært avansert kunnskap om kryptovaluta, det mørke nettet, vekslingsbørser, anonymisering og transaksjoner at det vil være et lite antall personer som kan ha stått bak opplegget.

De lurer derfor på hvem som kan ha innehatt denne kunnskapen for nærmere tre år siden.

– Når vi ser dette i sammenheng og spoler tilbake til 2018, så mener vi at det er en begrenset krets av personer, sier Hanssen til NRK.

I forbindelse med artikkelen som ble publisert mandag, har politiet mottatt en rekke tips som de nå håper kan bringe dem videre og rette dem mot konkrete miljøer eller personer.

– Vi har fått en del tips, de er til mottak og vurdering, men vi ønsker ikke å gå noe nærmere i detaljene om det, sier Hanssen.

Politiet jobber fortsatt med en hovedhypotese om at Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept og at bortføringen kun er et ledd i å forvirre politiet.

Både ektemannen til Anne Elisabeth Hagen, Tom Hagen, og en romeriking i 30-årene er siktet i saken. Begge nekter straffskyld.