Gå til sidens hovedinnhold

Har 50 sommerjobber til ungdom – Emil (18) er blant søkerne: – Det hadde vært digg med noe fysisk utendørs!

To millioner kroner har politikerne bevilget for at Lørenskog kommune skal tilby inntil 50 unge mellom 16 og 25 år sommerjobb.

Kommunestyret vedtok 29. april å bruke to millioner kroner på et eget sommerjobb-prosjekt som en del av en tiltakspakke på 23,6 millioner kroner for å dempe effektene av koronapandemien.

Prosjekt «Sommerjobb i Lørenskog kommune» er ment for personer under 25 år som er bosatt i Lørenskog. Det skal gå over 6-8 uker og gi sommerjobb for inntil 50 personer.

Mange jobber ble uaktuelle

Emil Hagen (18) er blant dem som håper på napp på en av stillingene som ble utlyst onsdag.

Han hadde ikke hørt om prosjektet da han nylig sendte en melding til kommunen og meldte sin interesse for en sommerjobb.

– Jeg er på utkikk etter en klassisk sommerjobb av typen klippe gress på kirkegården eller i en park, maling, reparasjoner eller lignende. Det hadde vært digg med noe fysisk utendørs! sier avgangseleven ved Lørenskog videregående skole til Romerikes Blad.

Forleden møtte han ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) for en sommerjobbprat, og 18-åringen benytter gjerne anledningen til å rose kommunen for tiltaket de nå setter i verk.

– Det er bra at kommunen gjør dette. Det er litt begrenset hva man kan finne på i sommer, og jeg har flere venner også som er på leting etter en jobb. Selv har jeg søkt på en de andre sommerjobber også, men på grunn av koronasituasjonen er ingen av dem aktuelle lenger, forteller Emil Hagen.

Etter en amputert russetid, håper han på noen inntektsgivende uker før han begynner på friluftslinja ved Lofoten folkehøgskole til høsten.

– Det hadde vært deilig å kunne spare opp noen penger før den tid, slår 18-åringen fast.

Positivt første møte

Ordføreren er glad for at de folkevalgte, etter forslag fra opposisjonen, omfordelte midler internt i tiltakspakka og doblet sommerjobbpotten fra én til to millioner kroner – og hun er imponert over administrasjonen som har kommet opp med et bredt utvalg av sommerjobber i løpet av kort tid, fra assistent i barnehage og renholder på sykehjem til forefallende utearbeid som gressklipping og kaféassistent i Veiviseren .

– Dette startet egentlig i forbindelse med budsjettbehandlingen i fjor høst, da vi ønsket å gi et tilbud til unge som ikke nødvendigvis hadde så mye å finne på i løpet av sommeren og som kanskje ikke ville ha så godt av å gå hjemme i åtte uker. Så kom koronasituasjonen, og mange sommerjobber forsvant. LO har oppfordret kommunene til en dugnad, og nå tar vi vår del av dette ansvaret, sier Ragnhild Bergheim.

Les også

Legger millioner på bordet for å begrense korona-konsekvensene

Hun har allerede merket seg at det er stor interesse for jobbene som er utlyst, og håper prosjektet både kan bidra til et positivt første møte med yrkeslivet for de yngste, samtidig som det kan avhjelpe studenter og litt eldre søkere i en situasjon som for mange er økonomisk krevende.

Dersom noen trenger hjelp til å lage CV eller skrive søknad, kan både Volt og Utekontakten bidra, opplyser ordføreren.

– Jeg er opptatt av at unges skal bli behandlet ordentlig og ha ordnede vilkår i sitt første møte med arbeidslivet – at de opplever mestring og ikke nederlag, sier Ragnhild Bergheim.

Kommentarer til denne saken